09:38 29.04.2021

"Укрлендфармінг" випустить яйця з маркуванням "Ситника геть"

3 хв читати

Два європейських підприємства, що входять в агрохолдинг "Укрлендфармінг", розпочали виробництво яєць із маркуванням "Ситника геть", "наклад" продуктової партії становитиме 1 млрд шт., повідомив агропромвиробник.

"На поличках українських магазинів невдовзі з’явиться 1 мільярд яєць з написом "Ситника геть". Ми вже почали їх виготовляти. Саме на тих двох найбільших в Європі фабриках, які НАБУ чомусь не помічає. Хай кожне це яйце буде нагадуванням всім українцям, хто винен в тому, що великодній кошик для українців суттєво подорожчав, в тому, що тисячі людей опинились без роботи, а держава недоотримала величезні кошти", - пояснюється в заяві агрохолдингу.

"Укрлендфармінг" уточнив, що у такий спосіб має намір "привітати" Артема Ситника з шестиріччям перебування на посаді директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), якого агрохолдинг вважає винним у закритті своїх 29 ферм і 12 птахофабрик.

Як повідомлялося, наприкінці листопада 2019 року МВС України за заявою НАБУ оголосило в розшук Бахматюка і його сестру, гендиректора "Авангарду" Наталію Василюк у справі про видачу Нацбанком стабкредиту VAB Банку. Раніше детективи НАБУ повідомили про підозру в цій справі екс-першому заступнику голови НБУ Олександру Писаруку, члену Ради НБУ Миколі Каленському та голові банківського нагляду Аллі Шульзі, а також іще чотирьом особам, пов'язаним із банком і компаніями ULF. Наразі цих осіб відпустили під заставу.

Бахматюк і Писарук, у свою чергу, заявляли, що відкидають усі обвинувачення і вважають цю справу сфабрикованою. На думку Бахматюка, ця дія спрямована на те, щоб зірвати досягнення домовленостей із кредиторами і пов'язана з конфліктом інтересів Ситника. Бізнесмен звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням втрутитися в ситуацію.

Група міжнародних кредиторів групи "Укрлендфармінг" листом від 15 листопада 2019 року запропонувала уряду України обговорити можливість настання негативних наслідків для сукупних боргових вимог до агрохолдингів у зв'язку з новим розвитком правової ситуації навколо Бахматюка і ULF. У листі уточнювалося, що загальна сума тіла боргових зобов'язань групи ULF становить майже $1,65 млрд і складається з майже $1,25 млрд боргових зобов'язань перед міжнародними кредиторами та майже $400 млн - перед українськими банками (зокрема державними Укрексімбанком, Ощадбанком).

За даними "Укрлендфармінг", група компаній протягом півтора року була змушена зупинити роботу 29 ферм і восьми птахофабрик через тиск директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника.

На початку листопада 2020 року Бахматюк повідомив, що до складу агрохолдингу входили 24 елеватори загальною потужністю зберігання 3 млн тонн, насіннєві заводи, до 23 птахофабрик, вісім комбікормових виробництв. Група компаній мала понад 40 ферм молочного і м'ясного напряму, поголів'я ВРХ становило 40 тис. голів, а земельний банк - 470 тис. га, що на 170 тис. га менше, ніж до 2014 року. У липні минулого року він заявляв, що тиск НАБУ може призвести до закриття шести з 27 птахофабрик.

"Укрлендфармінг" є найбільшим агрохолдингом у Євразії. Вирощує зернові, виробляє яйця та яєчні продукти, вирощує велику рогату худобу, здійснює дистрибуцію техніки, добрив і насіння. "Авангард", що входить до нього, є найбільшим в Україні виробником яєць і яєчних продуктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА