11:55 29.04.2021

Коболєв залишає ключі від кабінету голови "Нафтогазу" Вітренку

2 хв читати
Коболєв залишає ключі від кабінету голови "Нафтогазу" Вітренку

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв не має наміру "влаштовувати цирк" і залишає ключі від свого кабінету Юрію Вітренку, який вступає на цю посаду в четвер.

"Я залишаю ключі від кабінету Юрію Вітренку. Остання приємність, яку дозволив собі як очільник "Нафтогазу", - підписав рішення про початок сейсмічних робіт на Чорноморському шельфі", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Коболєв зазначив, що у нього є претензії до рішень Кабінету Міністрів у середу, якими фактично поставлено хрест на реформі корпоративного управління.

"Одне вчорашнє рішення уряду відправляє у смітник всі напрацювання. І проти цього ми ще готові повоювати. Важливо пояснити. Я не маю наміру влаштовувати цирк та підставляти під удар "Нафтогаз". Зараз основне завдання команди - зберегти динаміку роботи, яка встановилася в нас протягом останнього часу, і забезпечити розвиток видобутку, роздрібного бізнесу та інших стратегічних напрямів групи", - додав він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України в межах загальних зборів акціонерів НАК "Нафтогазу України" 28 квітня 2021 року визнав незадовільною роботу наглядової ради та правління компанії.

КМУ достроково припинив повноваження голови правління "Нафтогазу" Коболєва, звільнивши його з посади з 28 квітня, й обрав і призначив головою компанії Вітренка з 29 квітня терміном на один рік.

У Кабміні раніше заявили, що на звільнення Коболєва вплинули незадовільні фінансові показники "Нафтогазу" за 2020 рік: 19 млрд грн чистого консолідованого збитку групи.

Коболєв був призначений головою "Нафтогазу" в березні 2014 року, пропрацювавши на цій посаді понад сім років.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА