19:26 29.04.2021

Вітренко бачить роль "Укргазвидобування" більш самостійною

2 хв читати
Вітренко бачить роль "Укргазвидобування" більш самостійною

Новий голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко вважає, що роль 100%-ї "дочки" АТ "Укргазвидобування" (УГВ) має бути більш самостійною.

"Постає питання про доцільність сьогоднішньої структури, бо УГВ могло б розвиватися як повноцінне акціонерне товариство, могло б напряму реалізовувати газ, постачати людям, робити оптові поставки. Це було б більш зрозуміло для людей: яка собівартість цього газу, фінансові потреби цієї компанії, яка займається за видом діяльності тільки видобутком газу. Не було б жодних незрозумілих посередників або надбудов", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вітренко також допускає можливість створення незалежної наглядової ради в УГВ, яка максимально фокусуватиметься на питаннях виробництва газу.

"Вона (наглядова рада - ІФ), з одного боку, відповідала б за те, щоб збільшувався видобуток газу, реалізовувався ресурсний потенціал України, а з іншого - щоб ціна, яка формується, була для людей і зрозумілою, і прийнятною. Тобто ми так зробили б більш прозорою всю систему, яка відповідає за видобуток і постачання газу населенню", - пояснив він.

Голова "Нафтогазу" нагадав, що уряд поставив перед компанією завдання з нарощування видобутку для забезпечення незалежності країни.

"Це (зростання видобутку - ІФ) є важливою частиною енергетичної політики України, спрямованої на забезпечення її незалежності, щоб вона взагалі не залежала від імпортованого газу. Відповідно, ціна на газ буде нижчою, економіка буде більш конкурентоздатною. Це добре для країни, для економіки, для людей", - резюмував він.

Як повідомлялося, "Укргазвидобування" в 2020 року скоротило видобуток товарного газу на 1,2% (на 0,17 млрд куб. м) порівняно з 2019 роком - до 13,45 млрд куб. м, а валовий видобуток компанії становив 14,23 млрд куб. м.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує 70-75% загального видобутку газу в країні.


Інтерв'ю голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка, призначеного на цю посаду 28 квітня з посади в. о. міністра енергетики України, буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА