18:23 30.04.2021

ТСК Ради визнала незадовільною роботу наглядової ради "УЗ", пропонує Кабміну звільнити правління компанії

2 хв читати
ТСК Ради визнала незадовільною роботу наглядової ради "УЗ", пропонує Кабміну звільнити правління компанії

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з перевірки та оцінки стану АТ "Укрзалізниця" (УЗ) ухвалила рішення визнати роботу наглядової ради та правління УЗ незадовільною і має намір звернутися до Кабінету Міністрів із вимогою звільнити виконувача обов’язків голови, а також членів правління компанії.

Як повідомила голова ТСК, народний депутат Юлія Гришина (партія "Слуга народу") на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю, члени комісії на засіданні визнали в. о. голови правління Івана Юрика та членів правління УЗ "некомпетентними і такими, що не відповідають займаній посаді".

Крім того, за її словами, члени комісії вирішили звернутися до Кабміну з вимогою негайно, не чекаючи на закінчення терміну функціонування нинішнього складу наглядової ради УЗ, розпочати пошук нових осіб.

Також було ухвалено рішення привести рівень зарплат членів наглядової ради і правління УЗ у відповідність до фінансових показників компанії.

Гришина повідомила, що всі спроби налагодити конструктивний діалог і співпрацю з керівництвом "Укрзалізниці" та Міністерством інфраструктури на сьогодні завершені.

"Обидві людини, які безпосередньо відповідають за роботу "Укрзалізниці" - міністр інфраструктури Владислав Криклій та в. о. голови правління компанії Іван Юрик, - навіть не з'явилися на засіданні, направивши своїх підлеглих", - написала вона.

"Віднині ТСК переходить на жорсткий режим. Усім запрошеним на наступні засідання ТСК вручатимуть не просто повідомлення, а повістки. Неявка без поважної причини розцінюватиметься як перешкоджання роботі слідчої комісії і відповідним чином кваліфікуватиметься згідно з Кримінальним кодексом України", - додала Гришина.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА