10:51 05.05.2021

Шведи частіше за інших у Європі платять банківськими картками - опитування

1 хв читати
Шведи частіше за інших у Європі платять банківськими картками - опитування

Шведи частіше за інших жителів країн Європи використовують для оплати покупок банківські картки, свідчать результати опитування, проведеного на замовлення оператора шведської платіжної системи Klarna серед 9 тис. європейців.

Вважають за краще користуватися картками 76% жителів Швеції, далі йдуть Фінляндія (70%) і Норвегія (67%).

Водночас більшість жителів Німеччини, незважаючи на зростання розрахунків картками під час пандемії COVID-19, досі вважають за краще розплачуватися готівкою. Лише 38% німців вважають за краще оплачувати покупки карткою, повідомляє Deutsche Welle.

Майже половина опитаних жителів ФРН (49%) частіше обирають для оплати готівку. Водночас такий вид оплати в супермаркетах обирають переважно жінки (52%), серед чоловіків цей показник дорівнює 45%.

Приблизно стільки ж противників банківських карток, як у Німеччині, проживають тільки в Австрії - 47%. У Швеції ця частка становить лише 9%, у Фінляндії - 15%.

Оплата за допомогою смартфона (включаючи "розумний годинник", розпізнавання особи, відбиток пальця) найбільш популярна в Австралії та Нідерландах (17%), а також у Великій Британії (14%). У Німеччині такому виду оплати надають перевагу близько 9% жителів (7% жінок і 10% чоловіків), причому найбільш висока популярність цього способу у віковій групі 26-35 років (16%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА