13:31 05.05.2021

Мінекономіки України має намір підвищити мінімальні ціни на алкоголь

2 хв читати
Мінекономіки України має намір підвищити мінімальні ціни на алкоголь

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України має намір підвищити мінімальні оптові й роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв, зокрема на горілку і лікеро-горілчані вироби (ЛГВ) на 6,2%, віскі, ром і джин - на 5,9%, коньяк - 5,5%.

У додатку до проекту постанови, який відомство оприлюднило на своєму веб-сайті для публічного обговорення, уточнюється, що мінімальна ціна оптової реалізації 1 літра 100-відсоткового спирту, використовуваного для виробництва горілки і ЛГВ, у разі підвищення цін становитиме 362 грн, а роздрібної - 475 грн. Мінімальну оптову ціну на віскі, ром і джин планується встановити на рівні 721 грн (роздрібну - 948 грн), коньяк 3 зірки - 516 грн (677 грн), коньяк 4 зірки - 560 грн (735 грн), коньяк 5 зірок - 608 грн (799 грн).

Мінекономіки зазначило, що розмір мінімальних цін визначено за плановими показниками 2021 року. З огляду на зростання складових ціни алкогольних напоїв (сировина, комплектувальні, енергоносії, витрати на оплату праці тощо), розмір мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв не відповідає реальним витратам суб'єктів господарювання на їх виробництво і реалізацію й потребує коректування.

Згідно з даними міністерства, зростання мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв приведе до зростання надходжень до державного та місцевого бюджетів на 300 млн грн і знизить кількість смертей, що сталися через вживання алкоголю.

Мінекономіки повідомило з посиланням на дослідження ВООЗ, що алкоголем зумовлена приблизно кожна п'ята смерть у 30 європейських країнах серед осіб віком 15-19 років і приблизно кожна четверта смерть у віковій групі 20-24 років. За даними відомства, зростання цін на алкогольні напої на 10% веде до зниження на 32% кількості випадків смертей, зумовлених їх вживанням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА