19:05 05.05.2021

Голова "Укртрансгазу" про накопичені перед минулою зимою рекордні запаси газу: "Там зійшлося все"

2 хв читати
Голова "Укртрансгазу" про накопичені перед минулою зимою рекордні запаси газу: "Там зійшлося все"

Україна змогла увійти в минулий опалювальний сезон із заповненими більше ніж на 90% підземними сховищами газу (ПСГ), але цей показник навряд чи вдасться повторити найближчими роками, прогнозує голова АТ "Укртрансгаз" Сергій Перелома.

"Гадаю, що такі обсяги запасів (28,44 млрд куб. м - ІФ), з якими ми увійшли в цей опалювальний сезон, найближчими роками не повторимо. Я не бачу причин. Там зійшлося все: тепла зима із забитими газом європейськими сховищами, ціновий фактор", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу вірити, що в майбутньому якісь інші чинники також зійдуться в нашу користь, але теорія ймовірності підказує: щороку так не повторюватиметься", - додав Перелома.

За його словами, затребуваність послуги зберігання газу не лише на українському, а й на світовому ринку дала змогу значно збільшити кількість клієнтів "Укртрансгазу".

При цьому у 2021 році також продовжує розширюватися географія замовників послуг зберігання. "За останні декілька місяців до нас прийшли замовники послуг із Азії, і тепер ми працюємо з компаніями із Сінгапуру, Гонконгу та ОАЕ. Це великий крок вперед і підтвердження ефективності наших бізнес-процесів", - зазначив Перелома.

Як повідомлялося, Україна увійшла в опалювальний сезон 2020/2021 рр. із запасами в ПСГ 28,443 млрд куб. м.

До системи 12 підземних сховищ "Укртрансгазу", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", загальною місткістю 31 млрд куб. м входять Більче-Волицько-Угерське ПСГ (17,05 млрд куб. м), Угерське (1,9 млрд куб. м), Дашавське (2,15 млрд куб. м), Опарське (1,92 млрд куб. м), Богородчанське (2,3 млрд куб. м), Червонопартизанське (1,5 млрд куб. м), Солохівське (1,3 млрд куб. м), Олишівське (0,31 млрд куб. м), Пролетарське (1 млрд куб. м), Кегичівське (0,7 млрд куб. м), Краснопопівське (0,42 млрд куб. м), Вергунське (0,4 млрд куб. м, розташоване на тимчасово окупованій території).


Інтерв'ю з головою "Укртрансгазу" Сергієм Переломою найближчим часом буде оприлюднено на сайті interfax.com.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА