20:07 05.05.2021

Кількість новонароджених у США в 2020 році впала до мінімуму за 40 років

3 хв читати
Кількість новонароджених у США в 2020 році впала до мінімуму за 40 років

У США минулого року народилися 3,61 млн дітей, що є мінімальним значенням з 1979 року, свідчать попередні дані Національного центру статистики в сфері охорони здоров'я (National Center for Health Statistics).

Порівняно з 2019 роком кількість немовлят скоротилася на 4%.

Сумарний коефіцієнт народжуваності (середня кількість народжень на одну жінку за все її життя) в країні в 2020 році зменшилося до 1,64 - це мінімальний показник з початку підрахунку такої статистики в 1930-х роках. Найімовірніше, в реальності це найнижчий рівень за більш тривалий період, оскільки до початку збору даних такого роду в родинах було більше дітей, зазначає один із авторів дослідження Бреді Гамільтон.

Оскільки пандемія COVID-2019 почалася в березні, не можна говорити про те, що спад народжуваності обумовлений саме нею. Погіршення економічної ситуації і криза системи охорони здоров'я, швидше за все, вплинули на рішення жінок про вагітність, але це торкається статистики народжуваності тільки самого кінця минулого року.

Гамільтон вважає, що занадто рано оцінювати точний вплив пандемії на фертильність, пише The Wall Street Journal.

На думку фахівців у сфері демографії, опубліковані в середу дані зазначають більш фундаментальні соціальні та економічні зрушення, які знижують народжуваність. Пік народжуваності припав на 2007 рік, а потім через рецесію, що почалася того ж року, кількість новонароджених помітно скоротилася. Хоча народжуваність зазвичай відновлюється разом із поліпшенням економіки, у США вона відтоді падала всі роки крім одного.

"Це не тільки COVID-19. Це факт, що рівень народжуваності так і не відновився після Великої рецесії, - зазначає старший демограф Університету Нью-Гемпшира Кеннет Джонсон. - Я багато років чекав, що буде різкий стрибок народжуваності у жінок віком від 30 років, але цього не сталося".

За його оцінками, з 2007 року в країні народилося на 7,6 млн дітей менше через низьку фертильність. Він також повідомив, що в грудні минулого року народжуваність впала приблизно на 7,7%, тобто пандемія посилила негативний тренд, що сформувався раніше.

На міленіалів, тобто народжених між 1981 і 1996 роками, зараз припадає більшість жінок, які мають дітей. Намагаючись пояснити їх більш низький рівень фертильності, дослідники зазначили той факт, що вони вступають у шлюб у більш пізньому віці, отримують більш високий рівень освіти і менш забезпечені фінансово, ніж попередні покоління, коли вони були того ж віку.

У минулому році народжуваність знизилася серед усіх жінок дітородного віку (від 15 до 44 років). Зокрема вона опустилася на 2% у жінок віком від 40 до 44 років. До того ж у даній віковій групі народжуваність зростала майже безперервно в 1985-2019 роках - у середньому на 3% на рік.

Найбільш різке скорочення народжуваності в 2020 році було відзначено у наймолодшої вікової групи. З моменту піку в 1991 році підліткова народжуваність впала на 75%.

Тим часом рівень народжуваності в США, як і раніше, перевищує показники багатьох інших розвинених країн, таких як Японія, Італія і Німеччина, які вже протягом тривалого часу борються з погіршенням демографічної ситуації, зазначає WSJ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА