12:16 06.05.2021

Вітренко розгляне скаргу члена наглядової ради "Нафтогазу" Бенша на недопуск до засідань

3 хв читати
Вітренко розгляне скаргу члена наглядової ради "Нафтогазу" Бенша на недопуск до засідань

Член наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Роберт Бенш поскаржився голові правління компанії Юрію Вітренку, що голова ради Клер Споттісвуд довгий час не допускала його до засідань, не інформуючи і не запрошуючи на них.

Відповідний лист Бенш скерував новопризначеному голові "Нафтогазу", текст документа оприлюднено на сайті компанії в четвер.

У своєму листі Бенш заперечує обвинувачення у наявності "конфлікту інтересів", про який йдеться в оприлюдненому нещодавно листі трьох незалежних членів НР НАК на адресу прем'єра України Дениса Шмигаля.

Бенш стверджує, що немає жодних документів, що підтверджують такі звинувачення, як і немає жодних юридичних перешкод, які можуть зупинити виконання ним повноважень члена наглядової ради компанії.

"Нам дуже шкода, що така прикра ситуація склалася в роботі наглядової ради, яка має докладати всіх зусиль до ефективної роботи в інтересах національної компанії та народу України. Ми проведемо ретельний аналіз ситуації та аргументів, і після цього зможемо сформувати позицію компанії та відповісти на звернення пана Бенша", - наводить слова голови "Нафтогазу" Вітренка прес-служба.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України розпорядженням №293-р від 11 березня 2020 року ввів Роберта Бенша як представника держави до наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

На момент включення до НР НАК Бенш значився великим бенефіціаром "Донбасенерго" через "Енергоінвест Холдинг", пізніше - в акціонерах його не стало. Бізнесмен Павло Фукс в інтерв'ю виданню "Економічна правда" припустив, що під час переговорів про можливу купівлю генкомпанії "він (Бенш - ІФ) фронтував когось".

З проханням скасувати рішення про включення до наглядової ради НАК Роберта Бенша через наявність конфлікту інтересів зверталася ПАТ "Укрнафта", 50% + 1 акція якої належить "Нафтогазу". У компанії зазначали, що за безпосереднього сприяння Бенша на користь підконтрольної йому компанії-нерезидента з "Укрнафти" було стягнуто $145,7 млн. Рішення суду залишається невиконаним і компанія вживає заходів щодо захисту своїх прав.

Екс-голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" також заявив про наявність у Бенша "величезного конфлікту інтересів", зокрема щодо його участі в проекті Louisiana Natural Gas Exports.

Бенш у середині 2000-х був CEO британської Cardinal Resources plc, що має кілька ліцензій на розробку нафтогазових активів в Україні, а також спільно розробляє нафтогазові родовища з ПАТ "Укрнафта" й АТ "Укргазвидобування". У 2011 році Бенш очолив 3P International Energy Corp. (Канада)/Cub Energy Inc. (США) з активами в Україні. Також був радником ТОВ "КУБ-Газ" при продажу 70% її акцій польській Kulczyk Oil Ventures Inc.

До НР "Нафтогазу" входять незалежні директори Клер Споттісвуд (Велика Британія), Бруно Лескуа (Франція), Амос Хохштайн (США) і Людо Ван дер Хейден (Бельгія), а також представники держави - Наталія Бойко, Юлія Ковалів і Роберт Бенш.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА