16:56 06.05.2021

США виступають за рішення СОТ про вільне виробництво вакцин - торгпред України

1 хв читати
США виступають за рішення СОТ про вільне виробництво вакцин - торгпред України

Адміністрація США в особі торгового представника Кетрін Тай виступає за рішення світової (СОТ) організації торгівлі про вільне виробництво вакцин (waiver), що свідчить про переломний момент у дискусії щодо такого рішення, повідомив заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка.

"Сьогодні це рішення підтримала Адміністрація США, про що офіційно повідомила USTR (United States Trade Representative - ІФ) Кетрін Тай. Зазвичай розвинені країни виступають проти таких звільнень. А це означає перелом і в СОТ. І можливо, першу перемогу нової гендиректорки (СОТ - ІФ)", - написав він у Facebook у четвер.

Україна агітуватиме за якнайшвидше формальне затвердження рішення, наголосив він.

За словами торгпреда, зазначене формальне рішення СОТ дасть змогу розв'язати проблему нерівного доступу до вакцин щодо різних країн. З ініціативою прийняти waiver стосовно виробництва виступили стали ПАР та Індія восени минулого року.

"У моїй розмові з гендиректором СОТ Нгозі (Нгозі Оконджо-Івеала - ІФ) я наголосив, що для України це не питання виробництва вакцин, а питання вільного доступу українців до вакцин", - вказав Тарас Качка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА