20:45 06.05.2021

Директор департаменту енергоринку НКРЕКП Власенко претендує на посаду заступника глави Міненерго

2 хв читати
Директор департаменту енергоринку НКРЕКП Власенко претендує на посаду заступника глави Міненерго

Директор департаменту енергоринку Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Юрій Власенко подав декларацію як кандидат на посаду заступника міністра енергетики, свідчать дані реєстру Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Згідно з декларацією, джерелом доходу Власенка у 2020 році була заробітна плата в НКРЕКП у розмірі 1,4 млн грн. З документа випливає, що в НКРЕКП працювала також його дружина Ірина, яка отримала минулого року як зарплату 501,4 тис. грн.

Власенко також задекларував 59,2 тис. грн на рахунку в АТ "Укрсиббанк" і 350 тис. грн готівкою. Він володіє трьома земельними ділянками - площею 2244 кв. м у Фастівському районі Київської області та ділянками в с. Гнідин Бориспільського району площею 1200 кв. м і 200 кв. м відповідно. Там же за ним значиться об'єкт незавершеного будівництва - житловий будинок, площу якого не зазначено.

Дружина володіє квартирою в Києві площею 93,1 кв. м, на яку Власенко має право безоплатного користування.

Окрім цього, у власності Власенка є автомобіль Toyota RAV-4 2017 року випуску, також він має право користування автомобілем Volksawagen Touareg 2013 року випуску, що перебуває у власності Миколи Власенка.

Згідно з інформацією на сайті Міненерго, у міністра наразі п'ятеро заступників - Юрій Бойко, Максим Немчинов, Олександр Зорін, а також заступник з питань цифровізації Євген Владіміров і заступник з євроінтеграції Ярослав Демченков. Держсекретарем Міненерго є Володимир Бондаренко.

Раніше повідомлялося, що на посаду заступника міністра також претендує Олексій Кураков, який з березня 2021 року працює членом дирекції ПАТ "Центренерго", а до цього працював у ПАТ "Донбасенерго".

За даними співрозмовника агентства "Інтерфакс-Україна" в Міненерго, Кураков курируватиме питання вугільної галузі, Власенко - питання електроенергетики.

Водночас співрозмовник агентства не зміг сказати, хто з нинішніх заступників покине міністерство і чи буде когось із них призначено на посаду першого заступника.

"Можливо, буде перерозподіл функціональних обов'язків", - припустив він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 29 квітня призначила віце-президента НАЕК "Енергоатом" Германа Галущенка міністром енергетики України.

За його призначення проголосували 305 депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

"Метінвест" завершив 2023 рік зі збитком $194 млн, виручку скоротив на 11%

Обсяг продажу на первинному ринку нерухомості Києва знизився майже вдвічі, медіанні ціни зросли за рік на 5,3% - M4U

"Укрнафта" та АРМА підписали акти приймання передачі активів Glusco

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА