07:58 11.05.2021

"Метінвест" у I півріччі-2021 наростить сплату податку на прибуток у 7,4 раза

3 хв читати
"Метінвест" у I півріччі-2021 наростить сплату податку на прибуток у 7,4 раза

Група "Метінвест" із урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств, як очікується, в січні-червні 2021 року збільшить сплату податку на прибуток більш ніж у 7 разів порівняно з аналогічним періодом 2020 року - до 10,2 млрд грн, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в податкових органах.

У свою чергу в "Метінвесті" агентству підтвердили інформацію про істотне зростання платежів з податку на прибуток у першому півріччі.

"Підприємства групи "Метінвест" (периметр МСФЗ і асоційовані компанії) у першому півріччі 2021 року заплатять податок на прибуток, поповнивши державний бюджет на 10,2 млрд грн (для порівняння - у першому півріччі 2020 року сплачений податок на прибуток склав близько 1,4 млрд грн). Таким чином, за підсумками півріччя виплати податку на прибуток зросли в 7,4 раза. Це безпрецедентне збільшення податкових виплат під час пандемії коронавірусу дозволить підтримати міста, в яких працюють підприємства "Метінвесту", своєчасно і в повному обсязі виплачувати заробітні плати працівникам комунальної сфери і медикам", - повідомили агентству в компанії.

Також у групі нагадали, що "Метінвест" - один із найбільших платників податків в Україні. Так, у 2020 році компанія збільшила виплату податків на 5% - до 22,1 млрд грн порівняно з 2019 роком. Раніше група повідомляла, що за 15 років своєї роботи перерахувала до бюджетів усіх рівнів 165 млрд грн.

Також повідомлялося, що на початку поширення коронавірусу "Метінвест" вирішив відмовитися від податкових канікул, наданих бізнесу, щоб підтримати його під час пандемії. Сума податків, сплачених підприємствами групи до місцевих бюджетів у пільговий період, перевищила 50 млн грн (податок на землю і податок на нерухомість). Це також дозволило містам забезпечувати лікарні всім необхідним, виплачувати зарплату працівникам комунальних підприємств та проводити протиепідемічні заходи.

Крім того, криворізькі підприємства "Метінвесту" - Інгулецький, Центральний і Північний ГЗК - у липні-вересні 2020 року перерахували в скарбницю міста прибутковий податок і плату за землю в подвійному розмірі. За цей період "Метінвест" додатково поповнив бюджети всіх рівнів на 113 млн грн, з яких Кривий Ріг отримав 78 млн грн.

Як повідомлялося, група "Метінвест" з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств у 2020 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів 22,1 млрд грн податків і зборів, що на 5% вище позаторішнього рівня. Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков тоді зазначив, що загальна криза і пандемія коронавірусу не завадили групі завершити рік з сильними операційними результатами, і водночас відмовитися від податкових канікул заради підтримки міст, де працюють підприємства компанії.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів з охопленням усіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА