15:14 13.05.2021

Міненерго заявляє про повне погашення боргів із зарплати за 2021 рік перед шахтарями

2 хв читати
Міненерго заявляє про повне погашення боргів із зарплати за 2021 рік перед шахтарями

Борги із заробітної плати перед шахтарями державних вугледобувних підприємств за 2021 рік повністю погашені, повідомила прес-служба міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

За її даними, сумарно гірникам було перераховано майже 1,1 млрд грн: минулого тижня - 237,3 млн грн, цього - 836,5 млн грн.

"Ситуація із накопиченням заборгованості повторюється з року в рік. Зараз ми проблему вирішили у терміновому порядку, проте ми маємо разом напрацювати механізми, щоб такі проблеми не повторювалися регулярно. Впевнений, що насамперед керівники вугледобувних підприємств мають бути відповідальними за своєчасну виплату заробітної плати працівникам", - зазначив глава Міненерго Герман Галущенко на нараді з керівниками держшахт у середу.

Міністр заслухав звіти про діяльність очолюваних ними компаній, за підсумками доповіді генерального директора ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" Сергія Пидика та згідно з попереднім аналізом оперативних показників діяльності підприємства, глава відомства підписав наказ №26 від 13 травня 2021 року про його звільнення. Станом на 1 травня 2021 року борги із зарплати перед працівниками цього держпідприємства становили понад 100 млн грн.

Як повідомлялося, на початку квітня заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков повідомив, що гендиректор ДП "Краснолиманська" Сергій Пидик і гендиректор ПАТ "Лисичанськвугілля" Юрій Ласіков відновилися на посадах у результаті судових рішень.

Наприкінці 2019 року "Конкорд Консалтинг", який виступав радником із приватизації ДП "Краснолиманська", закликав Міненерго змінити керівництво держпідприємства, зокрема т.в.о. директора шахти С. Пидика, які блокують процес підготовки шахти до продажу.

Гендиректор Concorde Capital Ігор Мазепа тоді констатував, що держшахти в останні два роки працюють не в інтересах держави, а виключно на приватну компанію, пов'язану з бізнесменом Віталієм Кропачовим, оскільки з березня 2018 року ДП "Краснолиманська" не видобувало вугілля, а всі його шахтарі працювали на приватне ТОВ "Краснолиманське".

Україна в 2020 році скоротила видобуток рядового вугілля на 7,7% (на 2 млн 406,3 тис. тонн) порівняно 2019 роком - до 28 млн 818,1 тис. тонн, зокрема видобуток підприємств Міненерго знизився на 19,5% (на 693,5 тис. тонн), до 2,872 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА