16:05 15.05.2021

Уряд може перепризначити наглядову раду "Нафтогазу" на рік – джерело

2 хв читати
Уряд може перепризначити наглядову раду "Нафтогазу" на рік – джерело

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" в суботу стала непрацездатною у зв'язку з втратою повноважень п’яти з шести її членів, проте діяльність наглядової ради може бути відновлена шляхом призначення урядом цих п’яти членів на додатковий річний термін, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

"Уряд зараз має можливість призначити наглядову раду у складі п’яти членів, які пішли у відставку. Таким чином наглядова рада працюватиме", – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, цей та інші аспекти підтримки нормального корпоративного управління обговорювали на зустрічі з прем'єр-міністром і главою Офісу президента України.

Раніше уряд України запропонував членам наглядової ради НАК "Нафтогаз України" залишитися ще на рік – на термін дії повноважень нового голови правління Юрія Вітренка, про що прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у п'ятницю на зустрічі з послами G-7 і представництва ЄС в Україні. Посли зробили заяву, що схвалюють досягнення взаєморозуміння з наглядовою радою.

"Членам наглядової ради "Нафтогаз України" надійшла пропозиція від акціонера залишитися на рік. За цей час ми проведемо прозорий і публічний відбір кандидатів у нову НР, а вже після цього – конкурс на нового СЕО компанії. Уряд готовий зробити кроки назустріч заради того, щоб забезпечити стабільність компанії в цей перехідний період", – наголосив Шмигаль.

Про відхід із наглядової ради НАК заявили незалежні члени Клер Споттісвуд (голова ради), Бруно Лескуа і Людо ван дер Гейден і представники держави Юлія Ковалів і Наталія Бойко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА