13:44 17.05.2021

АЗС відновлюють продаж преміального пального після роз'яснення Мінекономіки

2 хв читати
АЗС відновлюють продаж преміального пального після роз'яснення Мінекономіки

Автозаправні мережі (АЗС) України відновлюють продаж преміального пального після роз'яснення Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, що гранична торговельна надбавка не стосується брендових бензинів і дизпального.

"Продаж преміального пального відновлено. Умови програми лояльності в процесі налаштування", - повідомила SOCAR у Facebook.

Про відновлення продажу брендового пального повідомила також мережа KLO.

Як повідомлялося, КМУ постановою №474 від 14 травня 2021 року встановив на період дії карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального - не вище ніж 7 грн/літр і бензину - не вище ніж 5 грн/літр.

Середню вартість ДП (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm) Мінекономіки визначає на основі розрахунків НАК "Нафтогаз України", здійснених на підставі даних Platts CIF NWE за попередню декаду, сум митних платежів (акцизний податок і ПДВ) й офіційного курсу валют від НБУ. Міністерство оприлюднює середні ціни одного літра ДП і бензину щомісяця 3-го, 13-го і 23-го числа.

У міністерстві вважають, що запровадження тимчасового державного регулювання цін на продаж через мережі АЗС бензинів А-92, А-95 і ДП шляхом встановлення граничної торговельної надбавки необхідне для запобігання зловживанням суб'єктами господарювання та доступності для населення цієї продукції.

Згідно з повідомленням на сайті Мінекономіки, станом на 14 травня 2021 року середня ціна 1 літра ДП - 20,89 грн/літр, бензину - 25,22 грн/літр.

У зв'язку з цим більшість мереж, що торгують брендовим пальним, заявили про призупинення продажу преміального пального.

Після цього Мінекономіки в неділю ввечері випустило роз'яснення, що під встановлення максимальної торговельної надбавки не підпадає "брендове преміальне пальне" з покращеними показниками якості, оскільки до переліку соціально значущих товарів, на які поширюється дія урядової постанови про застосування граничної торговельної надбавки, включено саме "звичайний" бензин марок А-92 та А-95, а також дизельне пальне.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА