10:40 18.05.2021

Понад 100 аукціонів заплановано в Україні на травень-червень у рамках великої та малої приватизації - заступник глави ОП

1 хв читати
Понад 100 аукціонів заплановано в Україні на травень-червень у рамках великої та малої приватизації - заступник глави ОП

У рамках великої та малої приватизації на травень-червень 2021 року в Україні заплановано понад 100 аукціонів, повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Наприкінці квітня цього року президент Володимир Зеленський розблокував велику приватизацію в Україні. Це без перебільшення історична подія. Вона, по-перше, дасть нове життя збитковому майну, а по-друге, залучить мільярдні інвестиції. Пора перетворювати збитковий баласт на прибуток для українського бюджету", - написав він на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Тимошенко повідомив, що приватизація відтепер є окремою темою селекторних нарад в Офісі президента.

Чергова нарада відбулася в понеділок, 17 травня, за участю представників Фонду держмайна України та обласних державних адміністрацій.

"Ключове у нашій спільній роботі - аби велика та мала приватизація в Україні відбувалася прозоро. Уперше в історії України на це є політична воля. Процес уже незворотний", - написав заступник глави ОП.

Він нагадав, що у 2020 році ФДМ планував отримати від приватизації 400 млн грн. Незважаючи на карантин, реальний дохід був у кілька разів більший - 2,5 млрд грн.

Тимошенко переконаний, що велика і мала приватизація 2021 року відкриває шлях до ще масштабніших інвестицій.

Водночас, за його словами, конкуренція зростає. У квітні 2020-го середня кількість учасників на торгах становила 3,67, у квітні 2021-го - уже 4,57.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА