13:43 18.05.2021

"Київський метрополітен" заперечує договірні відносини з компаніями, що фігурують у справі про ухилення від сплати податків під час будівництва лінії метро на Виноградар

2 хв читати
"Київський метрополітен" заперечує договірні відносини з компаніями, що фігурують у справі про ухилення від сплати податків під час будівництва лінії метро на Виноградар

КП "Київський метрополітен" не має договірних відносин із компаніями, які фігурують у розслідуванні справи про сплату податків під час будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив "Виноградар" у м. Києві.

Як повідомляє прес-служба "Київського метрополітену", правоохоронці у четвер, 13 травня, під час обшуків в адміністрації КП запитували договірні документи щодо ТОВ "Емпоріум бетон", ТОВ "Скайбуд", ТОВ "Завод автоштамп", ТОВ "Максісофт" тощо, пов'язаних із діяльністю ПАТ "Київметробуд" із будівництва метро на Виноградар.

"Київський метрополітен не має договірних відносин із зазначеними компаніями. За законодавством України, юридичні особи не несуть відповідальності за діяльність третіх осіб, які не впливають і не регламентують їхні взаємини", - зазначено в повідомленні.

Водночас представникам міської прокуратури і ГУ ДФС було надано копії договорів між КП "Київський метрополітен" і ПАТ "Київметробуд", зокрема ті, які надавалися за запитами раніше.

"Наголошуємо, що Київський метрополітен відкритий до співпраці та підтримує нульову толерантність до корупції. Підприємство проходить всі передбачені законодавством планові та позапланові перевірки та аудити. Надає безперешкодний доступ до всіх приміщень. Звітність публікується на сайті метрополітену", - наголосили в КП.

Як повідомлялося, Київська міська прокуратура спільно з ГУ Державної фіскальної служби України в м. Києві здійснила обшук в офісному приміщенні КП "Київський метрополітен". Згідно з матеріалами слідства, посадові особи ПАТ "Київметробуд" за замовленням генпідрядника КП "Київський метрополітен" протягом 2020 року здійснювали роботи з будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив "Виноградар" в м. Києві. Водночас ПАТ "Київметробуд" замовляло роботи з ремонту обладнання у товариства, яке отримані від комунального підприємства кошти перераховувало на рахунки підприємств з ознаками фіктивності. Сума збитку, за попередніми даними, становить 9 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА