19:26 18.05.2021

Із травня 2021 року всі субсидії громадянам будуть виплачуватися виключно в готівковій формі

2 хв читати
Із травня 2021 року всі субсидії громадянам будуть виплачуватися виключно в готівковій формі

Усі житлові субсидії для громадян України з травня 2021 року будуть виплачуватися виключно в готівковій формі, заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, у вівторок, під час свого брифінгу на тему: "Нові умови призначення субсидій", Музиченко розповів, що принциповим положенням нових правил призначення житлової субсидії є завершення процесу її монетизації.

"З 2019 року було розпочато відповідний процес і в минулому опалювальному періоді житлова субсидія надавалася в грошовій формі, але двома різними механізмами: готівкові виплати, які отримували майже 95% одержувачів субсидії, грошова безготівкова форма, шляхом зарахування на рахунок в "Ощадбанку" (близько 5% - 160 тис. домогосподарств), а вже "Ощадбанк" проводив розрахунки з підприємствами. З 1 травня 2021 року цей перехідний процес завершується і відповідно, всі субсидії з травня будуть розраховуватися і виплачуватися громадянам виключно в готівковій формі", - заявив заступник міністра.

Він зазначив, що це дасть можливість громадянам "оперативно управляти цими засобами, і після оплати житлово-комунальних послуг вони зможуть вільно розпоряджатися зекономленими сумами субсидій".

Водночас, Музиченко додав, що всі громадяни, які користувалися безготівковою субсидією минулого опалювального періоду до грудня поточного року (до кінця 2021 р.), зможуть отримати відповідні кошти.

"Тим громадянам, які мають відкриті рахунки в "Ощадбанку", вже в червні буде проведено перерахування цих коштів. Ті, хто не мають відкритих рахунків в "Ощадбанку", повинні відкрити рахунок, після чого вони зможуть отримати зекономлені розміри субсидій протягом минулого опалювального періоду для їх використання на власні потреби", - наголосив чиновник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА