14:18 19.05.2021

Кабмін відкоригував декілька критеріїв для призначення житлових субсидій

1 хв читати
Кабмін відкоригував декілька критеріїв для призначення житлових субсидій

Кабінет Міністрів України відкоригував декілька критеріїв для призначення житлових субсидій, спростивши процедуру їх отримання.

"Уряд спрощує процедуру отримання субсидії. З травня цього року були запроваджені нові правила отримання допомоги. Ми уважно аналізували ситуацію і сьогодні внесли певні корективи в ці правила. Нові зміни дозволять перепризначати субсидії без подання відповідної заяви. З деякими винятками. При цьому верифікація субсидій продовжується. Це справедливо і правильно, аби їх отримували ті, хто їх дійсно потребує", - написав Шмигаль у Telegram-каналі.

Прем'єр зазначив, що нові зміни стосуватимуться питання наявності декількох об'єктів житла.

"Якщо ви власник трьох-чотирьох квартир у Києві, то субсидія вам призначена не буде. Якщо у вас є квартира в місті та будинок у селі, то це не завадить вам отримати допомогу. Так само, якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми. Ми збільшуємо розмір депозиту, який впливає на те, чи буде отримана субсидія. Також претендувати на субсидію можна, маючи на депозиті до 100 тис. грн", - додав він.

За його словами, справи про призначення субсидій в окремих випадках, які раніше розглядали спеціальні комісії, тепер розглядатимуть органи соціального захисту населення, що дасть змогу втричі скоротити терміни розгляду заяв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА