12:48 20.05.2021

Кубраков: Моє завдання - навести лад в інших галузях за аналогією з дорожньою

2 хв читати
Кубраков: Моє завдання - навести лад в інших галузях за аналогією з дорожньою

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков, який із листопада 2019 року був головою Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор"), назвав свої пріоритети на новій посаді.

"Я не шукатиму винних попередників, тому що багато проблем у галузі накопичувалися не одне десятиліття. Я це добре побачив на посаді керівника "Укравтодору", тому що якщо інфраструктура була недоінвестована 20-30 років, то шукати винних попередників дуже складно. Наше головне завдання - вирішити ці всі непрості проблеми, так само як ми це робимо у дорожній галузі", - сказав він під час виступу у Верховній Раді.

Так, говорячи про дорожню сферу, Кубраков зазначив, що за результатами 2020-2021 рр. планується відремонтувати майже 40% доріг України, а це приблизно 9 тис. доріг держзначення.

"Якщо говорити про залізничний транспорт, насамперед - це стабілізація фінансового стану "Укрзалізниці". (...) Є бізнес, який зацікавлений у зниженні тарифів або в утриманні їх на наявному рівні. Але ми бачимо, що УЗ зупиняється, рівень зносу основної її інфраструктури становить 90%, тому ми не можемо не підвищувати тарифи на вантажні перевезення, ми точно це робитимемо", - сказав він.

Серед пріоритетів у морському та річковому транспорті новий міністр назвав відновлення інфраструктури портів.

"Так само, як і в УЗ, рівень зносу портів становить 80-90%", - зазначив Кубраков.

За його словами, також він має намір продовжувати практику проведення концесійних конкурсів портів і вирішити проблему видачі паспортів морякам.

Говорячи про розвиток авіації, Кубраков сказав, що в пріоритеті буде будівництво та розвиток аеропортів країни, внутрішніх авіаперевезень, створення національного авіаперевізника.

"Усі ці питання складні і потребуватимуть непростих рішень, нових законів та взаємодії всіх гілок влади", - підсумував він.

Як повідомлялося, Верховна Рада призначила Олександра Кубракова міністром інфраструктури. Його кандидатуру підтримали 284 народних депутати на пленарному засіданні у четвер.

Олександр Кубраков, 1982 р. н., - з 19 листопада 2019 року голова Державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор"). Підприємець, експерт із цифрової та дорожньої інфраструктури, народний депутат Верховної Ради IX скликання від партії "Слуга народу" (із 3 грудня 2019 року склав повноваження народного депутата).

Свою кар'єру розпочинав із посади маркетинг-менеджера, був начальником відділу з моніторингу ринку, а пізніше начальником відділу маркетингу фіксованого бізнесу телеком-оператора "Київстар", у 2007-2009 роках - начальник управління стратегічного маркетингу АКБ "Фінанси та Кредит". З 2011 до 2015 року був радником мера Києва, у 2015-2016 роках - керівником проектного офісу Міністерства юстиції. З 2016 до 2019 року працював керівником сектору телекомунікацій та IT у BRDO, а також був виконавчим директором Асоціації "Інформаційні технології України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА