13:58 20.05.2021

ВР призначила Любченка першим віце-прем'єр-міністром - міністром економіки - 293 голоси

1 хв читати
ВР призначила Любченка першим віце-прем'єр-міністром - міністром економіки - 293 голоси

Верховна Рада призначила Олексія Любченка на посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра економіки. За відповідну постанову проголосували 293 народних депутати на пленарному засіданні в четвер.

Як повідомлялося, парламент у вівторок звільнив Ігоря Петрашка з посади міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Він був на цій посаді з 17 березня 2020 року.

Кабмін призначив Олексія Любченка головою Державної податкової служби у квітні 2020 року без конкурсу, за спрощеною процедурою на період карантину, а у квітні 2021 року уряд уклав із ним п'ятирічний контракт.

Любченко народився 21 вересня 1971 року у с. Орловець Городищенського району Черкаської області, у 1993 році закінчив із відзнакою Київський державний економічний університет ("економічне та соціальне планування"). У 2003-2005 роках очолював Державну податкову адміністрацію Черкаської області, в 2009 році - перейшов до головного апарату податкової, де згодом два роки обіймав посаду заступника голови відомства, а потім директора департаменту оподаткування юросіб Державної податкової служби. З 2012 року до 2014 року Любченко був помічником депутата VII скликання Віктора Тимошенка, а в 2012 році став віце-президентом ПАТ "Украгрохімхолдинг", у липні 2014 році Любченко став радником у департаменті забезпечення діяльності Державної фіскальної служби, а з жовтня 2015 року повернувся до "Украгрохімхолдингу" на посаду першого віце-президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА