16:59 20.05.2021

Якісні дороги допомагають ДСНС і медикам швидше пересуватися і реагувати на складні випадки - Зеленський

2 хв читати
Якісні дороги допомагають ДСНС і медикам швидше пересуватися і реагувати на складні випадки - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський під час своєї прес-конференції в четвер заявив про необхідність відновлення якісної дорожньої мережі в Україні.

"Проект із будівництва доріг в Україні потрібен для того, щоб ці дороги були. Тому що я вважаю, що до мене вони нормально не будувалися - в тому темпі, в тій якості. Я вважаю, що це державницька позиція. Це одна з моїх обіцянок. Дороги мають бути вітриною нашої країни", - цитує Зеленського його прес-служба.

За словами президента, "національна програма "Велике будівництво" завершиться тоді, коли будуть побудовані всі об’єкти, які до неї входять. Зокрема, крім спорудження автомобільних доріг, є програма з реставрації культурних об’єктів".

"Ідеться про важливість автошляхів у широкому сенсі, адже якісні дороги допомагають Державній службі України з надзвичайних ситуацій чи екстреній медичній допомозі швидко пересуватися та реагувати на складні випадки", - наголосив він.

Крім того, за словами глави держави, "якісні дороги сприяють розвитку внутрішнього туризму, комфортним подорожам громадян".

Водночас президент зазначив, що, "опікуючись програмою "Велике будівництво", він бере на себе відповідальність за її результат".

"Я відповідаю за цю якість, я хочу, я тисну, я запрошую людей, я ставлю питання – а чому такий кошторис, а чому там не побудували? Завдяки моїм "чому" вже побудовано 158 мостів. Ось що я роблю. Я не втручаюся у фінансову частину – це уряд і "Укравтодор", мене цікавлять темпи, місце, якість, чому саме ті регіони, складні регіони", - розповів Зеленський.

Він зазначив, що "особлива увага приділяється інфраструктурі прикордонних областей України, щоб зменшити ризики впливу на ці території інших держав".

"Треба вкладати гроші, вкладати увагу, ремонтувати дороги, мости, коли їх топить вода через те, що були вирубані ліси. Треба президенту, міністру туди їхати, Кабміну проводити там засідання й не виїжджати звідти, доки все не зроблять. Ось що треба робити", - резюмував глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА