19:50 20.05.2021

Ціни на первинному ринку житла в Києві у квітні знизилися в середньому на 4% - дослідження

2 хв читати
Ціни на первинному ринку житла в Києві у квітні знизилися в середньому на 4% - дослідження

Медіанні ціни на первинному ринку житла в Києві за підсумками квітня 2021 року знизилися в середньому на 4% порівняно з березнем (на 10% рік проти року), водночас найбільше зниження спостерігалося в сегменті трикімнатних квартир - до 17%, випливає з дослідження порталу Address.ua.

"Чинником зниження медіанних цін став вихід на ринок п'яти нових об'єктів із цінами, нижчими середньоринкові. Це призвело до доволі помітних змін цін - насамперед постраждали багатокімнатні і трикімнатні квартири", - повідомив директор City Development Solutions Роман Герасимчук.

Згідно з дослідженням, у квітні медіанні ціни для двокімнатних квартир становили $1030/кв. м, що нижче за березневий показник на 6,4%, трикімнатних - $1012/кв. м, що на 17% нижче, ніж у березні. Водночас ціна на однокімнатні квартири у квітні зросла на 3% порівняно з попереднім місяцем - до $1046/кв. м.

За даними порталу, найчастіше переглядали оголошення про продаж двокімнатних квартир - кількість запитів становила 46% від загального обсягу. Однокімнатними цікавилися 37% користувачів, трикімнатними - лише 7%. Водночас найпопулярнішими стали квартири в ціновому діапазоні $50-70 тис. (47%), на другому місці - до $30 тис. (30%), а квартири вартістю $30-50 тис. посіли 17% у загальній структурі попиту.

За даними порталу, у березні найчастіше переглядали оголошення про продаж квартир у Голосіївському районі столиці (медіанна ціна - $1 тис./кв. м), далі йде Шевченківський ($1,5 тис./кв. м), Печерський ($1, 9 тис./кв. м) та Оболонський ($1 тис./кв. м) райони. Найменше цікавилися купівлею квартири в Подільському районі.

Дослідження Address.ua базується на аналізі оголошень, розміщених на порталі, та активності користувачів (224 тис. відвідувань за квітень-2021).

Address Group - група компаній, що надають із 2010 року онлайнові інформаційні сервіси для пошуку та просування нерухомості в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані та Молдові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА