20:09 21.05.2021

Пандемія змушує забудовників змінювати формати своїх об'єктів - Urban Experts

2 хв читати
Пандемія змушує забудовників змінювати формати своїх об'єктів - Urban Experts

Пандемія, зміни способу життя населення та карантинні обмеження збільшують попит і прибутковість змішаних проектів нерухомості, реалізованих за принципом Blended Use і таких, що забезпечують повноцінне життя в межах єдиного простору, вважає CEO Urban Experts Віталій Бойко.

"Сьогодні локація, матеріали, технології та ім'я забудовника, звісно, дуже важливі, але вони не приносять максимальної прибутковості. Її приносить максимальна відповідність стилю життя споживача - можливість мати поруч усю інфраструктуру для щасливого життя", - розповів Бойко під час Всеукраїнського форуму "Міська та заміська нерухомість - 2021" у Києві в п'ятницю.

За його словами, сучасні багатофункціональні центри проектують переважно за принципом Mixed Use, коли в об'єкті представлена велика кількість різних типів нерухомості задля отримання найбільшої вигоди та мінімізації ризиків.

Однак пандемія та карантинні обмеження збільшили популярність мультифункціональних форматів нерухомості, реалізованих у межах концепції Blended Use, що враховує стиль життя покупця: перевага жити, працювати, відпочивати, робити покупки в одному місці збільшують запит на доступну інфраструктуру і в міських, і заміських проектах.

"Усе це призвело до руйнування попиту на торговельні центри, офісні центри і житло в чистому вигляді, коли інфраструктура розміщується десь далеко. Найцінніший ресурс - це час, і сьогодні одним із головних принципів життя й девелопменту є 20-хвилинна доступність, і частіше навіть не автомобільна, а пішохідна. Це основний принцип, на якому базуються ті проекти, які хочуть максимально відповідати вимогам споживача. Ми не просто впевнені - ми бачимо, що за такими об'єктами майбутнє, і попит на ринку зростає", - пояснив Бойко.

Крім того, сьогодні високу ціну продажу нерухомості зумовлює, крім локації, матеріалів і технології, ще й стійка репутація забудовника, яка формується не тільки завдяки сучасній архітектурі проектів, а й завдяки їх адаптивності та довгостроковій актуальності.

"Рецепт виживання у сфері будівництва та девелопменту нерухомості одночасно і простий, і складний: необхідно не просто розуміти потреби аудиторії, треба їх розділяти й реагувати на них", - вважає Бойко.

За його словами, старий підхід до проектів Mixed Use вмирає.

"Майбутнє за Blended проектами, що дають змогу повноцінно жити в межах єдиного простору. Будувати Sustainable Reputation, тобто репутацію девелопера з легко адаптованими під різні функції об'єктами, девелопера з відмінним смаком у галузі архітектури та дизайну, а також девелопера, чиї проекти проходять випробування часом", -пояснив він.

Засновник Urban Experts також зазначив, що в Україні вже є девелопери, що розвивають проекти, засновані на концепції Blended Use, і в Києві та його передмісті, і у Львові та Одесі.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА