21:50 21.05.2021

Кабмін України змінив порядок призначення житлових субсидій на наступний опалювальний сезон

2 хв читати
Кабмін України змінив порядок призначення житлових субсидій на наступний опалювальний сезон

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку призначення житлових субсидій. Відповідна постанова від 19 травня 2021 оприлюднена на "Урядовому порталі".

Згідно з текстом постанови, розгляд питань про призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян, окрім домогосподарств, яким житлова субсидія надавалась у грошовій безготівковій формі, або була призначена за фактичним місцем проживання осіб, або була призначена без урахування окремих осіб із зареєстрованих у житловому приміщенні, що не проживають за місцем реєстрації.

"Рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян приймається на підставі інформації Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій у квітні 2021 року", - наголошується в постанові.

Зазначається, що заяви про призначення і надання житлової субсидії та декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, представлені за формами, затвердженими наказом Міністерства соціальної політики 2 травня 2018 року, залишаються дійсними.

Національній соціальній сервісній службі, а також місцевим державним адміністраціям за участю органів місцевого самоврядування доручено забезпечити оновлення до 1 вересня 2021 року в Єдиному державному реєстрі отримувачів житлових субсидій інформації про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб для призначення житлової субсидії на наступний період, а також проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення щодо зміни порядку призначення житлових субсидій.

Крім того, місцевим держадміністраціям доручено забезпечити інформування громадян, які отримували житлову субсидію в попередньому опалювальному сезоні і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, про необхідність повідомити до 1 вересня 2021 року до органів соціального захисту населення про наявність умов, за яких житлова субсидія не призначається.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування і застосовується з 1 травня 2021 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА