10:21 24.05.2021

Мінекономіки на кінець травня знизило середню ціну бензину на 0,38 грн/літр

2 хв читати
Мінекономіки на кінець травня знизило середню ціну бензину на 0,38 грн/літр

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України встановило на кінець травня середню вартість бензинів 24,84 грн/літр, дизпального - 20,89 грн/літр, ідеться в оприлюдненому на сайті відомства повідомленні.

Отже, порівняно з серединою травня середню ціну бензину знижено на 0,38 грн/літр, тоді як для ДП вона не змінилася.

З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на "звичайний" бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 29,84 грн/літр, на "звичайне" дизпальне - 27,89/грн

Як повідомлялося, уряд постановою №474 від 14 травня 2021 року встановив на період дії карантину граничні рівні торгової надбавки до середньої ціни дизельного пального - не вище ніж 7 грн/літр і бензину - не вище ніж 5 грн/літр.

Середню вартість ДП (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm) Мінекономіки визначає на основі розрахунків НАК "Нафтогаз України", здійснених на підставі даних Platts CIF NWE за попередню декаду, сум митних платежів (акцизний податок і ПДВ) й офіційного курсу валют від НБУ. Міністерство оприлюднює середні ціни одного літра ДП і бензину щомісяця 3-го, 13-го і 23-го числа..

Мінекономіки також випустило роз'яснення, що під встановлення максимальної торгової надбавки не підпадає "брендове преміальне пальне" з поліпшеними показниками якості.

У міністерстві вважають, що запровадження тимчасового державного регулювання цін на продаж через мережі АЗС бензинів А-92, А-95 і ДП шляхом встановлення граничної торговельної надбавки необхідне для запобігання зловживанням суб'єктами господарювання та доступності для населення цієї продукції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА