13:16 25.05.2021

Завершення земельної реформи в Україні принесе територіальним громадам додаткові кошти і відповідальність - заступник глави ОП

2 хв читати
Завершення земельної реформи в Україні принесе територіальним громадам додаткові кошти і відповідальність - заступник глави ОП

Після повної реалізації в Україні земельної реформи у територіальних громад з'являться додаткові кошти, для того щоб вони почали управляти землею на місцях, а також велика відповідальність, заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Президент і уряд зацікавлені в тому, щоб громади почали керувати землею на місцях. Саме тому ми передали їм землю. Ми розуміємо, що це дає додаткові можливості. У громади з'являються додаткові кошти, а ми в межах "Великого будівництва" зацікавлені в тому, щоб громади також співфінансували проекти, які будуються. Це насамперед соціальна інфраструктура: школи, садки тощо", - заявив Тимошенко під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Земля".

Водночас заступник глави ОП зазначив, що "у зв'язку з реалізацією земельної реформи територіальні громади разом із можливостями отримують додаткову відповідальність".

За його словами, громади, зокрема, матимуть самостійно визначати пріоритетні напрями інвестицій на своїй території.

"Коли суспільство зрозуміє, якого саме інвестора воно шукає, - це буде поштовхом до того, щоб з'явилися інвестори і щоб у суспільства з'явилися кошти для розвитку", - зазначив заступник керівника Офісу президента.

За словами Тимошенка, "земельна реформа в Україні фактично виходить на фінішну пряму – ухвалено останні закони, необхідні для запуску відкритого і прозорого ринку землі, що стало можливим завдяки діяльності президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та місцевих громад".

"Хто міг подумати ще два роки тому, що за допомогою свого смартфона ви зможете зайти на портал відкритих геоданих GIS-DATA? Чи зможете взяти участь в аукціоні на землю прямо зі свого мобільного телефону?" - сказав Тимошенко.

Він нагадав, що "напередодні глава держави підписав закон, який фактично є "земельною Конституцією" України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА