14:29 25.05.2021

Мінагрополітики координуватиме аудит геокадастру - Лещенко

2 хв читати
Мінагрополітики координуватиме аудит геокадастру - Лещенко

Міністерство аграрної політики та продовольства виконуватиме координаційну функцію під час антикорупційного аудиту державного геокадастру, отримані дані щодо земельних махінацій передадуть правоохоронним органам, повідомив голова відомства Роман Лещенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його даними, вже підписано відповідні угоди щодо проведення незалежного антикорупційного аудиту із залученням міжнародних організацій, який включатиме дані української сторони та незалежної експертизи. Цю інформацію буде оприлюднено на порталі відкритих даних, а відомості про земельних махінаторів буде надано для опрацювання правоохоронним органам та Раді національної безпеки і оборони України (РНБО).

"Стосовно всіх земельних махінаторів буде сформовано відповідні дані й буде ухвалено колегіальне рішення РНБО відповідно до чинного законодавства", - заявив міністр.

Лещенко уточнив, що відстеження всіх схем консолідації активів та їхніх бенефіціарів не буде швидкоплинним, оскільки всі процеси буде відпрацьовано системно, без застосування вибіркових заходів. Як приклад міністр навів "мережу", сформовану на підставі доручень на 5 тис. громадян, які уповноважили одну людину здійснювати оформлення та відчуження земельних ділянок.

"Йдеться про земельні ділянки на правовому титулі особистих господарств, консолідованих на балансі юросіб, що, зокрема, мають походження бенефіціарів, наближене до тієї чи іншої вертикалі влади за останні 30 років нашої державності", - наголосив Лещенко.

Як повідомлялося, в травні 2021 року голова представництва Європейського Союзу в Україні Матти Маасікас назвав аудит держгеокадастру необхідним для запобігання зловживанням у рамках земельної реформи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА