17:23 25.05.2021

У Мінрегіоні України планують наростити темпи термомодернізації та вийти на 3% на рік

2 хв читати
У Мінрегіоні України планують наростити темпи термомодернізації та вийти на 3% на рік

Міністерство розвитку громад та територій України планує наростити темпи термомодернізації і вийти на 3% на рік, повідомив перший заступник міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

"Коли ми запустимо все-таки масштабну термомодернізацію, то це будуть і нові робочі місця, і як результат - зростання економіки. Основне завдання - сприяти глибокій термомодернізації. І ті зобов'язання, які у нас є перед energy community, зокрема, - це наростити темпи нашої термомодернізації. Як мінімум 1% відсоток на рік до 2025 року - це дуже нелегке завдання, і ми розуміємо, що цього недостатньо. Тому є більш амбітна мета - вийти на темпи в 3% на рік і рухатися далі в цьому напрямі", - сказав Лозинський на презентації законопроекту "Про створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель" у вівторок.

За його словами, законопроект передбачає внесення змін до двох законів - про енергетичну ефективність будівель та про Фонд енергоефективності.

"Пропоновані зміни - це запровадження стратегії термомодернізації будівель із чітким плануванням, створення національної бази даних і введення обов'язкової системи енергоменеджменту насамперед в органах державної влади. Ми очікуємо, що наявність стратегії допоможе вирішити низку питань, зокрема й щодо імплементації наших положень в європейські директиви", - уточнив Лозинський.

У Мінрегіоні переконані, що значною перевагою, передбаченою в напрацьованому законопроекті, є можливість здійснювати поетапну глибоку термомодернізацію з чіткими вимогами до проектів, оскільки "не завжди вдаватиметься за один бюджетний період чи будівельний сезон здійснити комплексну термомодернізацію".

Водночас законопроект передбачає системи енергетичної сертифікації, щоб такі сертифікати, зокрема, складалися лише для будівель, уведених в експлуатацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА