12:53 26.05.2021

Аеропорт "Київ" сподівається в 2021 р. збільшити пасажиропотік більше ніж удвічі

2 хв читати
Аеропорт "Київ" сподівається в 2021 р. збільшити пасажиропотік більше ніж удвічі

Міжнародний аеропорт "Київ" ім. І.Сікорського, пасажиропотік якого в 2020 році знизився в 3,7 разу - до 704,5 тис. осіб, сподівається цього року збільшити його більше ніж удвічі - приблизно до 1,5 млн осіб, повідомив голова ради директорів Денис Костржевський агентству "Інтерфакс-Україна".

У кулуарах святкування 97-річчя аеропорту він зазначив, що основним чинником, що перешкоджає зростанню пасажиропотоку, залишаються обмеження ЄС для українців.

"Питання - чи пускатимуть українців", - прокоментував Костржевський нещодавні заяви ЄС про впровадження так званих паспортів вакцинації.

Він додав, що негативно вплине й заборона на польоти до Білорусі, які давали аеропорту близько 10% пасажиропотоку.

Водночас голова ради директорів відзначив значний відкладений попит, на якому й базується прогноз такого значного зростання пасажиропотоку в разі зняття або навіть послаблення обмежень на подорожі.

Костржевський уточнив, що у травні аеропорт "Київ" вийде на пасажиропотік близько 70 тис. осіб, що становить близько 25-30% його потужностей.

Він нагадав, що піковим для аеропорту був 2018 рік, коли він обслужив понад 2,8 млн пасажирів за максимальної потужності близько 3,5 млн.

"Через локдаун потужності аеропорту працюють лише на 25-30%, але ми зберегли всі робочі місця і продовжуємо інвестувати в проект. Ми віримо, що кордони незабаром відкриються, а пасажиропотік відновиться", - зазначив також у день 97-річчя аеропорту його мажоритарний співвласник Василь Хмельницький на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, за 10 років інвестиції в розвиток інфраструктури перевищили $90 млн.

Згідно з даними на сайті аеропорту "Київ", за чотири місяці цього року його пасажиропотік становив 142,27 тис. пасажирів, зокрема на міжнародних напрямках - 134,23 тис. У квітні кількість пасажирів зросла до 54,01 тис. з 35,97 тис. у березні і 23,06 тис. у лютому.

Міжнародний аеропорт "Київ" розміщений за 7 км від центру міста. В аеропорту розташовані три термінали загальною площею 31 тис. кв. м. Окремий термінал для бізнес-авіації - "В" - входить до системи FBO. ЗПС аеропорту дає змогу приймати повітряні судна типу B-737, A-320.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА