13:35 26.05.2021

Ринок нерухомості України має тенденцію до зростання - експерт

2 хв читати
Ринок нерухомості України має тенденцію до зростання - експерт

Ринок нерухомості України перебуває на стабільному рівні з тенденцією до зростання, повідомив президент Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Юрій Піта на форумі "Міська та заміська нерухомість-2021".

"Кількість угод зростає щорічно. За даними Мін'юсту, за перший квартал 2019 року здійснено 87 279 операцій із нерухомим майном, за аналогічний період 2020 року 95 509, в першому кварталі нинішнього року - вже 111 276 транзакцій", - повідомив Піта.

На думку експерта, така тенденція пов'язана з тим, що нерухомість залишається досить стабільним і надійним об'єктом інвестування.

"Нерухомість завжди була надійним і зрозумілим об'єктом інвестування, і для збереження інвестицій, і для їх примноження. Отже, вартість нерухомості в найближчій перспективі зростатиме", - прогнозує він.

Експерт також повідомив, що у 2020 році майже 68% угод на вторинному ринку України укладали без торгу за стартовою ціною, з якою рієлтори виходили на ринок. Водночас у 2019 році цей показник був на рівні 71%.

Про достатній інтерес до нерухомості з боку покупців свідчить і переважно невеликий термін експозиції з моменту виходу на ринок об'єкта до моменту його продажу. За даними Піти, в більшості випадків він становить місяць.

"У 2021 році за всіма ознаками ця тенденція буде збережена", - зазначив він.

Експерт відзначив значну різницю в найбільших містах України у вартості соціального житла (малогабаритних квартир радянської епохи площею до 35 кв. м).

За даними Піти, найвища ціна на соціальне житло в столиці - $950-1000/кв. м, найнижча - у Дніпрі, $500-550/кв. м. У Харкові вартість соціального житла становить $550-570/кв. м, у Львові – майже $800/кв. м, а в Одесі - $700-750/кв. м.

У 2021 році зростання цін на таке житло становитиме у середньому 5-7%, прогнозує експерт.

"Люди й надалі купуватимуть соціальне житло. І незважаючи на його досить низьку якість порівнянні з квартирами в новобудовах, попит залишається постійним, що позначиться на цінах", - підсумував Піта.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА