20:28 26.05.2021

Кабмін схвалив законопроект про ратифікацію Угоди про технічне і фінансове співробітництво з Естонією

2 хв читати
Кабмін схвалив законопроект про ратифікацію Угоди про технічне і фінансове співробітництво з Естонією

Кабінет міністрів України в середу, 26 травня, підтримав подання у Верховну Раду проекту закону "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Естонської Республіки про технічне та фінансове співробітництво", повідомляє прес-служба Кабміну.

"Естонська Республіка – цінний партнер для України. Наші країни уже мають успішний досвід співробітництва у діджитал-проектах. Тож, цілком закономірним є наше прагнення розширити горизонти співпраці також у сфері освіти, спорту та реформи державного управління", - заявила з цього приводу віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Чиновник зазначила, що ратифікація "забезпечить виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Естонської Республіки про технічне та фінансове співробітництво, що сприятиме активізації двостороннього співробітництва у відповідній сфері".

Також, за словами Стефанішиної, ратифікація призведе до збільшення обсягів міжнародних технічних і фінансових ресурсів у вигляді:

- тренінгів, консультацій, поставки обладнання та матеріалів, допомоги пов'язаної із впровадженням нових технологій, необхідних для успішної реалізації проектів;

- грантів для фінансування постачання товарів, обладнання і матеріалів, робіт та послуг, необхідних для успішної реалізації проектів.

"Ратифікація Угоди про технічне та фінансове співробітництво здатна створити сприятливий клімат подальшої реалізації спільних проектів між Україною та Естонією і закріпити амбітність наших намірів щодо співпраці. Впевнена, це буде важливий крок для обох держав, який дозволить спільно рухатися уперед", - додала віце-прем'єр .

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і прем'єр-міністр Естонської Республіки Юрі Ратас підписали Угоду між Кабінетом міністрів України і урядом Естонії про технічну і фінансову співпрацю 27 листопада 2020 року.

Дія Угоди поширюється на всі програми і проекти технічної і фінансової допомоги, які реалізуються в Україні та фінансуються повністю або частково за рахунок Естонської Республіки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА