15:32 27.05.2021

"Укрзалізниця" домовилася про перенесення терміну погашення боргу перед "Сбербанком"

2 хв читати
"Укрзалізниця" домовилася про перенесення терміну погашення боргу перед "Сбербанком"

АТ "Укрзалізниця" фіналізувало угоду з АТ "Сбербанк" про часткову зміну графіка погашення заборгованості перед банком і планує поступово знизити вартість цього фінансування, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі компанії.

"Завдяки перенесенню терміну погашення більшої частини боргу, що припадав до погашення на травень поточного року, суттєво збалансовано грошовий потік та навантаження на ліквідність "Укрзалізниці", - наголошують у компанії.

Як зазначає прес-служба, для цього "Укрзалізниця" у постпандемічних умовах, при несприятливій ринковій кон'юнктурі на міжнародному та внутрішньому фінансових ринках скористалася можливостями, наданими Національним банком України шляхом продовження терміну дії постанови від 4 червня 2020 року №73 "Про деякі питання діяльності банків та банківських груп" до 31 грудня 2021 року.

"При цьому з кредитором досягнуто згоди щодо поступового зниження вартості фінансування. Компанія залишає за собою намір здійснити подальше рефінансування цього боргу, залучивши фінансування з міжнародного ринку капіталів або одного з українських банків", - наголосили в "Укрзалізниці".

У компанії також зазначили, що зміна умов фінансування стала можливою завдяки конструктивній позиції кредитора та "Укрзалізниці", а також завдяки підтримці Нацбанку та Міністерства фінансів, які підтримують реалізацію заходів щодо зниження негативного впливу пандемії на транспортний сектор економіки.

"Незважаючи на кризові явища у світовій економіці, "Укрзалізниця" виконує всі зобов'язання перед державою, суспільством та кредиторами своєчасно та в повному обсязі", - заявили у залізничній компанії.

Як повідомлялося, раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило довгостроковий рейтинг дефолту емітента та пріоритетні незабезпечені рейтинги боргу АТ "Укрзалізниця" у список Rating Watch Negative (RWN) з огляду на обмежену ліквідність.

У Fitch зазначили, що графік погашення боргу "УЗ" на 2021 рік включає виплату до 5,69 млрд грн за три квартали, зокрема очікувані виплати за кредитом від банку ($116 млн, що еквівалентно 3,225 млрд грн), термін за якими наступає 30 травня 2021 року.

Раніше міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг "Укрзалізниці" з рівня "В-" до "ССС" у зв'язку зі збільшенням ризиків рефінансування.

У свою чергу в "Укрзалізниці" заявили, що компанія працює над кількома варіантами рефінансування кредиту на користь АТ "Сбербанк", яке припадає на 30 травня поточного року, і не допустить невиконання зобов'язань за запозиченнями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА