12:48 28.05.2021

Україна та Словаччина зацікавлені у співпраці в галузі енергетики - прем'єр

1 хв читати
Україна та Словаччина зацікавлені у співпраці в галузі енергетики - прем'єр

Україна та Словаччина зацікавлені у співпраці в галузі енергетики, важливими також є регіональна та місцева співпраця та поліпшення умов для громадян у прикордонних регіонах, повідомив прем'єр-міністр Словаччини Едуард Гегер.

"Ми зацікавлені й у співпраці в галузі енергетики. Це природний газ, електрика і, звісно, водень. Усі ми знаємо, що для цього необхідна прогнозована підприємницька сфера. Будемо зразком один для одного, щоб саме у цьому аспекті наші країни могли зростати", - сказав він на спільній з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем прес-конференції в Києві у п'ятницю.

Гегер додав, що важливими також є регіональна й місцева співпраця та поліпшення умов для громадян у прикордонних регіонах.

"Словаччина повністю підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України та її євроатлантичні амбіції. Ми самі пройшли цією дорогою, маємо великий досвід і охоче поділимося ним із Україною", - зазначив глава уряду Словаччини.

Він запевнив, що Україна має підтримку Словаччини у сфері реформ, завдяки яким Україна буде стійкішою і всередині, і зовні, і які наближатимуть її до ЄС. Також Гегер зазначив, що країни хочуть оновити розвиток торговельних відносин, від яких користь буде для обох сторін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА