20:26 28.05.2021

Білорусь готова повернути режим вільної торгівлі, якщо Київ перегляне заходи щодо білоруських товарів

2 хв читати
Білорусь готова повернути режим вільної торгівлі, якщо Київ перегляне заходи щодо білоруських товарів

Білорусь готова повернути режим вільної торгівлі у відносинах з Україною, якщо та, зі свого боку, перегляне заходи щодо білоруських товарів, заявив перший заступник глави міністерства закордонних справ Білорусі Олександр Гур’янов.

"Ми готові повністю скасувати всі наші рішення. Ми готові повернути в повному обсязі режим вільної торгівлі. Але лише тоді, коли Україна перегляне ті заходи, які були вжиті стосовно продукції білоруської сторони, які де-факто були спрямовані, щоб просто обмежити конкуренцію з боку білоруських виробників", - сказав Гур’янов, коментуючи ухвалення постанови уряду Білорусі про ліцензування імпорту окремих видів товарів, яке обмежує торгівлю з Україною.

Коментар Гур’янова оприлюднено на сайті МЗС у п'ятницю.

Раніше в п'ятницю заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка повідомив, що Білорусь запроваджує на шість місяців режим індивідуального ліцензування низки імпортованих українських товарів.

"За оперативною інформацією, Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, скляні ампули, сільгосптехніка для сіяння, пральні машини та меблі. Це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня №292", - написав торгпред у Facebook, уточнивши, що рішення набуде чинності через десять місяців після публікації і розраховане на півроку.

Український чиновник наголосив, що "такі дії є необґрунтованими та дискримінаційними". "Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі. Уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі", - зазначив Качка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА