12:54 31.05.2021

Порошенко закликав владу підняти людям зарплати та пенсії, щоб компенсувати зростання цін і тарифів

2 хв читати
Порошенко закликав владу підняти людям зарплати та пенсії, щоб компенсувати зростання цін і тарифів

П'ятий президент, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко під час погоджувальної ради Верховної Ради у понеділок закликав владу збільшити зарплати, пенсії та субсидії, оскільки в Україні суттєво подорожчали продукти харчування і продовжують зростати тарифи на комунальні послуги, а доходи громадян не зростають.

"Я наразі маю визнати, що Зеленський і компанія справжні майстри спорту - тільки не з подолання коронавірусу, а з погіршення рівня життя людей. Саме тому наразі опозиція та парламент заважає партії влади. Бо звідси народ має почути правду. Із завтрашнього дня встановлені ціни на газ для населення будуть рекордними за всю історію існування незалежної України. Тарифи з урахуванням ПДВ і транспортування становитимуть від 9 до 14 тис. грн за тисячу кубометрів. 500 доларів за тисячу кубометрів. Хіба зросла зарплата, хіба зросли пенсії? А може, субсидіями хтось компенсував різке погіршення рівня життя людей? Ні", - наводить слова Порошенка прес-служба "Євросолідарності" у понеділок.

Нардеп зазначив, що "навіть сьогодні в порядку денному не видно змін до бюджету, якими передбачено кошти на збільшення виплати субсидій найменш захищеним верствам населення".

Він нагадав про урядову "постанову так званої Страстної п’ятниці", коли через паперову тяганину в умовах пандемії людей "змушували вишикуватися в чергу з довідками перед офісами соцзабезів".

"Якщо не знаєте як, подивіться на наш досвід 2015 року. Автоматично 7 мільйонам домогоподарств були перераховані субсидії, і люди отримали потужний соціальний захист. Ви ж наразі передбачили субсидії лише трохи більше ніж 2 мільйонам. Скажіть, будь ласка, а 5 мільйонам українських домогосподарств що треба робити?" - запитав п'ятий президент.

Він додав, що з 1 січня цього року влада вперше з 2017 року скасувала пільговий тариф на електроенергію для населення.

"А як же ваші обіцянки вдвічі знизити тариф? Так само як і обіцянки пересісти з кортежу і не заїжджати на державні дачі. Чому ви так швидко про це позабували?", - заявив нардеп.

Він також наголосив на необхідності компенсації зростання цін на базові продукти харчування за допомогою індексації зарплат і пенсій.

"Щодо цього нам треба запросити прем'єр-міністра у п'ятницю для того, щоб виконувати норми закону щодо захисту українців. Вона передбачає в разі різкого зростання цін індексацію зарплат і пенсій. Ми маємо захищати Україну та українців", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА