11:54 01.06.2021

Майбутня українська державіакомпанія має забезпечити внутрішні, далекомагістральні й трансатлантичні рейси - Тимошенко

2 хв читати
Майбутня українська державіакомпанія має забезпечити внутрішні, далекомагістральні й трансатлантичні рейси - Тимошенко

Українська державна авіакомпанія, створення якої заплановано на найближчий рік, забезпечуватиме і внутрішні, і міжнародні рейси, зокрема на далекі дистанції.

"Державна авіакомпанія має забезпечити регіональне сполучення для стикових із Києвом, саме тому ми і почали розвивати аеропорти в регіонах. Це також рейси до Європи, трансатлантичні рейси і на далекомагістральні - Китай, Азія", - заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що переговори про створення внутрішньої авіакомпанії вже тривають і з закордонними лідерами авіагалузі, і з українськими фахівцями.

"Ми хочемо запустити на регіональні та ближні країни Ан-148. Дальнє сполучення - за допомогою лізингу Boeing або Airbus. Вже є реальні прорахунки, зокрема її (державіакомпанії - ІФ) прибутковості. До наших планів не входить щорічне дотування цієї компанії, вона має приносити дохід", - наголосив заступник голови Офісу президента.

Він також зазначив, що в разі, коли громадяни України перебувають в іншій країні - як у ситуації з COVID-19 - і не можуть її залишити, ця авіакомпанія здійснюватиме їх повернення додому.

"Крім того, припинення повітряного транзиту через Білорусь потенційно може збільшити наші доходи. Це, до речі, стосується і наземного транзиту. У нашого податкового і транспортного комітетів ВР є ідеї щодо впровадження зборів із транзитного транспорту, що дало б можливість нам заробити", - заявив Тимошенко.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству інфраструктури прискорити процес створення національної авіаційної компанії.

Глава уряду зазначив, що внутрішній авіаперевізник має закуповувати українські літаки, але водночас повідомив, що тривають переговори про закупівлю літаків і з трьома найбільшими світовими авіавиробниками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА