16:23 01.06.2021

ВР прийняла за основу законопроект про спрощення приєднання до електромереж

2 хв читати
ВР прийняла за основу законопроект про спрощення приєднання до електромереж

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №5009 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж.

Відповідний законопроект підтримали 314 народних депутатів без обговорення.

Метою законопроекту є істотне спрощення процедури приєднання до електричних мереж замовників, скорочення кількості процедур, документів і узгоджень, а також значне зменшення витрат часу на приєднання, зняття штучних обмежень і усунення бар'єрів у процедурі приєднання, повідомляється на сайті Верховної Ради.

Документ спрямований на розвиток бізнесу й поліпшення інвестиційної привабливості України за рахунок покращення позицій у рейтингу Doing business.

Як раніше повідомив голова профільного парламентського комітету й один з авторів законопроекту Андрій Герус, "законопроект передбачає спрощення землевідведення і документальних процедур обленерго з метою скорочення термінів приєднання у 2,5 разу. Передбачається робота "єдиного вікна" та проведення приєднання замовника "під ключ".

У пояснювальній записці до документа зазначається, що сьогодні процедура приєднання до електромереж, зокрема невеликої пекарні або цеху, триває понад 280 днів. Причинами цього називаються складна і забюрократизована процедура оформлення прав на земельні ділянки під об'єкти енергетики, необхідні для забезпечення підключень, значна кількість довідок і узгоджень.

У зв'язку з цим законопроект скасовує отримання певних дозволів і узгоджень для підключення, вирішення частини питань концентрується виключно на операторові системи розподілу, спрощується отримання доступу до земельних ділянок під об'єкти енергетики.

Згідно з пояснювальною запискою, механізм "єдиного вікна" впроваджується для надання замовниками та розробниками проектної документації на будівництво/реконструкцію мереж електрозабезпечення, електроустановок заяв, запитів, отримання вихідних даних, інформації та відомостей, необхідних для проектування і будівельно-монтажних робіт, а також для узгодження із задіяними сторонами (органами влади) цієї проектної документації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА