07:46 02.06.2021

Світова спільнота повинна забезпечити рівноправний розподіл вакцин проти COVID-19

2 хв читати
Світова спільнота повинна забезпечити рівноправний розподіл вакцин проти COVID-19

Світова спільнота повинна взяти на себе зобов'язання щодо забезпечення справедливого розподілу вакцин і припинення пандемії COVID-19, йдеться у відкритому листі, складеному за участю гендиректора Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедроса Адханома Гебреєсуса.

"Уже не доводиться сумніватися в тому, що повсюдне відновлення буде неможливо без подолання кризи в галузі охорони здоров'я. Доступність вакцинації є умовою і для того, і для іншого", - йдеться в листі за участю також директора-розподільника МВФ Крісталіни Георгієвої, президента Світового банку Девіда Малпасса і гендиректора СОТ Нгозі Оконджо-Івеали.

Зазначається, що дисбаланс при виробництві і розподілі вакцин не тільки позбавляє багатьох людей можливості придбати імунітет до вірусу, але і створює передумови для появи і поширення в світі нових штамів COVID-19.

"Сьогодні ми звертаємося до міжнародної спільноти із закликом продемонструвати принципово новий рівень підтримки - і здійснення - більш рішучої, скоординованої і забезпеченої новим фінансуванням стратегії вакцинації населення світу", - наголосили автори листа.

На думку глав організацій, для досягнення мети необхідно виділити додаткові кошти для країн із низьким і середнім рівнем доходів - переважно за рахунок грантів і пільгового фінансування, а також виділити значні кошти для виробництва більшої кількості вакцин.

"Виділення 50 млрд дол. на припинення пандемії може стати найкращим вкладенням державних коштів в історії нашого покоління. Це може принести гігантські дивіденди у розвиток і дати поштовх зростанню і збільшенню добробуту в усьому світі", - додали укладачі листа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА