11:36 02.06.2021

Екс-міністр економіки та президент KSE Милованов очолив наглядову раду "Укроборонпрому"

2 хв читати
Екс-міністр економіки та президент KSE Милованов очолив наглядову раду "Укроборонпрому"

Оновлена наглядова рада держконцерну "Укроборонпром" на першому засіданні 1 червня обрала главою екс-міністра економіки та президента Київської школи економіки (KSE) Тимофія Милованова і звернулася до гендиректора концерну з проханням підготувати план трансформації концерну.

"Реформа "Укроборонпрому" дає змогу перетворити підприємства державного оборонно-промислового комплексу на господарські товариства в максимально короткі терміни. Це автоматично відкриє доступ до капіталу, інвестицій і міжнародного трансферу технологій", - наводяться в прес-релізі держконцерну слова Милованова.

Він також повідомив, що НР затвердила перший в історії "Укроборонпрому" аудит за 2019 рік, проведений компанією Baker Tilly. "Результати не дуже хороші - є над чим працювати", - уточнив голова наглядової ради.

За його словами, було також створено три комітети в раді: з питань компенсації (зарплат і KPI), з регламенту та з трансформації, а також визначено графік засідань - кожен останній четвер місяця.

Як повідомлялося, до оновленої НР "Укроборонпрому" входять також перший заступник глави Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Валерій Іващенко, екс-директор американського Агентства дослідницьких проектів з оборони (DARPA) Ентоні Дж. Тетер, екс-власник ТОВ "Дніпро Спецтех" і екс-член НР банку "Січ" Олександр Носов і екс-голова правління "Запоріжсталі" Ростислав Шурма.

До повноважень наглядової ради "Укроборонпрому" належать, зокрема, затвердження стратегії розвитку і напрямів діяльності концерну, а також здійснення контролю над виконанням концерном і його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічної співпраці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА