16:09 03.06.2021

ДБР розкрило зловживання в Міненерговугілля на 1,5 млрд грн, одночасно відбуваються 47 обшуків

1 хв читати
ДБР розкрило зловживання в Міненерговугілля на 1,5 млрд грн, одночасно відбуваються 47 обшуків

Державне бюро розслідувань розкрило масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам.

"Встановлено, що 21 лютого 2017 року постановою Кабінету Міністрів України "Про забезпечення ефективного використання газорозподільних систем або їхніх складових" було затверджено типовий договір експлуатації газорозподільних систем. Документ передбачає щорічну оплату за експлуатацію державного майна. Зокрема, до державного бюджету має перераховуватись 10% від залишкової вартості. Однак у 2017 році тодішні посадовці Міненерговугілля у змові з "обл-, міськгазами" підписали з 37 приватними операторами договори, у яких передбачено безоплатне користування державним майном", - повідомляє прес-служба ДБР.

За три роки внаслідок зазначених дій державі було завдано збитків на суму 1,488 млрд грн.

У четвер, 3 червня 2021 року, слідчі ДБР одночасно проводять 47 обшуків на території України, зокрема в Міністерстві енергетики України, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у 37 операторів газорозподільних систем і за місцями проживання колишніх вищих посадових осіб міністерства.

Досудове розслідування триває, перевіряються на причетність до скоєння злочину посадові особи Міненерговугілля, керівники операторів газорозподільних систем та їхні кінцеві бенефіціарні власники.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА