09:44 04.06.2021

"Ресурсний" законопроект пропонує скасування пільг зі сплати ПДВ для бізнесу з перепродажу квартир на вторинному ринку - глава Мінфіну

2 хв читати
"Ресурсний" законопроект пропонує скасування пільг зі сплати ПДВ для бізнесу з перепродажу квартир на вторинному ринку - глава Мінфіну

Законопроект із поправками до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень ("ресурсний", №5600) пропонує скасування пільг зі сплати ПДВ для суб'єктів господарювання, що займаються перепродажем квартир на вторинному ринку, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Норма проекту спрямована на суб'єкти господарювання, які мають бізнес з перепродажу квартир на вторинному ринку та створюють неконкурентні умови для забудовників, тому що не сплачують ПДВ. Ця норма не стосується фізичних осіб, оскільки вони не є платниками ПДВ", - пояснив Марченко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також наголосив, що зазначена норма не вплине на ціни на житло.

Водночас перший продаж нового житла продовжить обкладатися ПДВ. Також зберігається пільга для першого продажу доступного житла та житла, що будується за державні кошти.

Марченко також зазначив, що передбачене законопроектом збільшення ставки на дохід фізосіб до 18% стосується лише доходів, отриманих від продажу третього та наступних об'єктів нерухомості протягом одного року.

"Ця норма не стосується пересічних громадян. Продаж трьох і більше об'єктів нерухомості за рік - це бізнес", - наголосив він.

При цьому чинні ставки ПДФО для продажу протягом року першого об'єкта нерухомості (0%) і другого (5%) залишаються без змін.

Як повідомлялося, законопроект №5600 пропонує не обкладати податком на доходи фізосіб дохід позичальників програм "Доступні кредити 5-7-9%" та "Доступна іпотека 7%".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА