20:41 07.06.2021

Кабмін схвалив меморандум з ЄБРР та USAID про створення нацмеханізму біржової торгівлі

2 хв читати
Кабмін схвалив меморандум з ЄБРР та USAID про створення нацмеханізму біржової торгівлі

Кабінет Міністрів України схвалив проект меморандуму про взаєморозуміння з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Американською торговельною палатою в Україні щодо створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу й організованих товарних ринках.

Відповідне розпорядження №582-р Кабінет Міністрів затвердив та оприлюднив у понеділок.

Текст самого меморандуму в оприлюдненому документі відсутній.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Арсен Ільін, передбачається, що в межах такого партнерства буде виконано аналіз наявної інфраструктури та обсягу ринку і можливостей наявних її учасників, після чого підготовлено техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) щодо доцільності вкладень в окремі елементи цієї інфраструктури.

"Наразі немає впевненості в такій економічній доцільності. Тому пропонується поетапний підхід аналіз і ТЕО", - сказав представник регулятора.

За його словами, можливим варіантом розвитку подій за підсумками цієї роботи стане закупівля клірингової системи, зокрема і в межах оголошеного наприкінці минулого року тендеру в рамках міжнародної технічної допомоги "Проект енергетичної безпеки", фінансований USAID та імплементований компанією Tetra Tech ES, Inc.

Як повідомлялося, схвалити цей меморандум уряд планував ще наприкінці січня цього року, однак потім терміни було перенесено, а в цей час відбулася зміна складу Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) через завершення терміну повноважень її голови Тимура Хромаєва та інших її членів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наприкінці травня, анонсуючи підписання меморандуму, зазначив, що йдеться про закупівлю клірингової системи для розвитку в країні фондового ринку.

Конкурс на постачання системи клірингу для України НКЦПФР оголосила в грудні минулого року в межах міжнародної технічної допомоги "Проект енергетичної безпеки", фінансований USAID та імплементований компанією Tetra Tech ES, Inc. Ця ініціатива реалізується в межах стратегії розвитку інфраструктури ринку капіталу та ухваленого влітку 2020 року закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та впровадження нових фінансових інструментів" №738, який набуде чинності з 1 липня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА