15:27 08.06.2021

Реконструкція низки спортивних об'єктів у Кривому Розі завершиться протягом 2022-2023 років - прес-служба президента

3 хв читати
Реконструкція низки спортивних об'єктів у Кривому Розі завершиться протягом 2022-2023 років - прес-служба президента

Завершення реконструкції стадіону "Металург" у Кривому Розі в межах національної програми "Велике будівництво" заплановано до осені 2022 року, повідомляє прес-служба президента.

Як повідомляється, роботи з реконструкції стадіону розпочалися в січні 2021 року. Згідно з проектом, планується відремонтувати трибуни спортивної арени, розраховані на 19,4 тис. глядачів. Зокрема, буде замінено сидіння та огорожі між секторами, зведено нову будівлю для спортивних приміщень й організовано робочу зону для представників ЗМІ.

На стадіоні встановлять систему турнікетів, внутрішнє і зовнішнє відеоспостереження, а також нове електронне табло з системою управління. Крім того, планується реконструювати ігрове поле та замінити освітлення. Буде проведено благоустрій території, що передбачає реконструкцію проїздів та пішохідних зон, улаштування паркувальних місць, зовнішнього освітлення, огородження території та озеленення.

Як розповів главі держави голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко, наразі на стадіоні вже облаштовують газон.

"На базі стадіону діятимуть секції та клуби з футболу, боксу, карате, легкої й важкої атлетики, велоспорту, греко-римської боротьби, скелелазіння, хокею (сухе тренування), а також морський клуб. Планується робота ДЮСШ, де зможуть займатися до 2 тис. дітей", - сказав він.

Триває також реконструкція стадіону "Спартак" площею 1700 кв. м., де базується дитячо-юнацька спортивна школа ФК "Кривбас". У межах реконструкції заплановано ремонт трибун, на яких зможуть розміститися більше ніж 7 тис. глядачів. Завершення робіт на об'єкті заплановано на листопад цього року.

Крім того, в Кривому Розі планують побудувати новий басейн площею 3 тис. кв. м. Він матиме шість доріжок глибиною до двох метрів, зали для тренувань і відпочинку. Орієнтовна вартість проекту - 250 млн грн. Відкриття заплановано на травень 2023 року.

"Дуже добре, що ці проекти реалізуються. Маємо зробити спорт доступним для громадян", - сказав глава держави під час ознайомлення з перебігом реконструкції спортивних об'єктів.

До Дня Державного прапора в центрі Кривого Рогу також буде відкрито майданчик, на якому встановлять щоглу зі стягом України та виконано благоустрій території навколо об'єкта.

Крім того, в межах "Великого будівництва" в місті хочуть реконструювати наявну лінію швидкісного трамвая і побудувати нову. Загальна вартість цього проекту - 4 млн 800 тис. грн. Його планують завершити в 2023 році.

За словами президента, "у віддалені райони міста необхідно будувати нові трамвайні лінії, які обслуговуватиме сучасний рухомий склад".

"Люди дві години їдуть автобусами та маршрутками. Тому в ці місця треба провести лінії. Це принципово", - наголосив Зеленський.

Як повідомляється, загалом у Дніпропетровській області в межах програми "Велике будівництво" заплановано будівництво або реконструкцію 49 об'єктів: 6 спортивних споруд і 2 басейнів, 5 шкіл, 4 дитячих садків, 16 амбулаторій, 13 приймальних відділень, 2 лікарні і центри надання адміністративних послуг.

Передбачено також капітальний ремонт 90,5 км доріг місцевого значення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА