16:55 08.06.2021

Україна розраховує незабаром перейти до другої фази оцінки інфраструктури якості в межах промислового безвізу - торгпред

2 хв читати
Україна розраховує незабаром перейти до другої фази оцінки інфраструктури якості в межах промислового безвізу - торгпред

Україна розраховує незабаром перейти до другої фази оцінки інфраструктури якості в рамках укладення Угоди АСАА (промислового безвізу), повідомив заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка за підсумками онлайн-зустрічі із заступником гендиректора Генерального директорату Єврокомісії "Внутрішній ринок, промисловість, підприємництво і МСП" (DG GROW) Мейв Руте.

"Ми вдячні нашим європейським партнерам за системну підтримку України на шляху до укладання "промислового безвізу". Незабаром ми зможемо перейти до другої фази офіційного оцінювання окремих складових української інфраструктури якості. Також ми зацікавлені у розвитку транспортної системи для газу і водню, виробництва блакитного та зеленого водню, використовуючи наші потужності ядерної електроенергії", - наводить слова Качки прес-служба Мінекономіки в релізі за підсумками онлайн-зустрічі у вівторок.

Згідно з повідомленням, сторони обговорили подальшу співпрацю та окреслили графік роботи низки робгруп Діалогу високого рівня Україна-ЄС ЄС щодо горизонтальних питань та окремих секторів промисловості, зокрема енергетичного та залізничного машинобудування і текстильної промисловості.

"До кінця 2021 року відбудуться засідання робочих груп з промисловості та технічних бар’єрів у торгівлі", - зазначено в повідомленні.

Робгрупа з питань МСП буде проведена в більш розширеному форматі, за участю новоствореного Офісу з розвитку підприємництва та експорту, уточнило міністерство.

Як наголошується в релізі, сторони також торкнулися питань підготовки Конференції високого рівня Україна-ЄС зі стратегічного партнерства у видобувній сфері, а також імплементації Водневої стратегії ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА