11:26 09.06.2021

"Нафтогаз" розпочав документування зловживань "Газпрому" домінувальним становищем на газовому ринку - Вітренко

1 хв читати
"Нафтогаз" розпочав документування зловживань "Газпрому" домінувальним становищем на газовому ринку - Вітренко

НАК "Нафтогаз України" розпочав документування зловживань російським "Газпромом" домінувальним становищем на газовому ринку, повідомив глава НАК Юрій Вітренко.

"Потрібно було встановити нові факти порушень, подати скаргу до європейського антимонопольного органу й подати до нового арбітражу. Цим ми зараз займаємося", - сказав він в ефірі телеканалу ICTV.

Вітренко вважає, що ідея створення консорціуму з управління ГТС України предметно не зацікавить її потенційних учасників, доки "Газпром" блокує можливість доступу до купівлі російського або середньоазійського газу для його транзиту через територію України.

"Ми робили європейські правила для того, щоб за європейськими правилами працювати з "Газпромом". А це означає, що інші компанії могли б отримати доступ до транзитних потужностей української ГТС", - нагадав глава НАК.

Як повідомлялося, новопризначений глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко неодноразово зазначав, що компанія недостатньо використала свої юридичні можливості тиску на "Газпром" через антимонопольний орган ЄС для перенесення точок продажу російського газу європейським компаніям на кордон Україна-РФ.

Вітренко також вважає за необхідне чинити тиск на Росію для розблокування експорту середньоазійського газу в Європу й надання такої можливості експорту незалежним російським добувачам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА