12:01 09.06.2021

Україна має відрегулювати свою роль у питанні зернової політики на глобальних ринках - торгпред

2 хв читати
Україна має відрегулювати свою роль у питанні зернової політики на глобальних ринках - торгпред

Україна має відрегулювати свою роль у питанні зернової політики на глобальних ринках, зокрема, це стосується фітосанітарних питань, нових підходів до застосування пестицидів і питань простежуваності походження зерна, повідомляється на сайті Мінекономіки в середу.

"Зазвичай ми переймаємо політику ЄС та впроваджуємо її в Україні, зокрема й у торгових питаннях. Але не завжди в цьому є потреба, ми маємо розробляти власну позицію. Зокрема, моє завдання, як головуючого в Міжнародній раді з зерна – привернути увагу світових ринків до зернової політики України", - зазначив торговий представник України Тарас Качка, якого цитує відомство.

Мінекономіки уточнило, що Качка 8 червня зустрівся з генеральним директором GAFTA Джейн Чісхолм Каунт і членами ради організації для обговорення питань можливої співпраці України з Міжнародною радою із зерна і GAFTA. Відомство назвало цю зустріч особливо актуальною напередодні головування України в Міжнародній раді з зерна.

"Важливим є поглиблення діалогу між торговими організаціями, такими як Міжнародна рада з зерна, GAFTA, СОТ, адже знаходження балансу в міжнародній торгівлі має прямий стосунок до гарантування світової продовольчої безпеки. Ми спостерігаємо дедалі більше зв’язків бізнес-спільноти України з міжнародними торговими організаціями і вважаємо розвиток такого діалогу ключовим у нашій торговій політиці", - підсумував Качка.

Мінекономіки нагадало, що GAFTA (Асоціація торгівлі зерном і кормами) - міжнародна торгова асоціація зі штаб-квартирою в Лондоні складається з торговців, брокерів та інших фахівців міжнародної торгівлі зерном. Заснована 17 листопада 1871 р. та налічує понад 1900 членів у 100 країнах.

Як повідомлялося, Україна вперше в історії головуватиме в Міжнародній раді з зерна в 2021-2022 рр., представлятиме країну заступник міністра економіки та торговий представник України Тарас Качка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА