15:31 10.06.2021

В Україні ще існує проблема толерантності стосовно інших національностей і народностей - глава Держтуризму

2 хв читати

Глава Державного агентства з питань туризму Мар'яна Олеськів заявляє, що в Україні ще існує проблема толерантності серед певної категорії людей стосовно інших національностей і народностей.

"Уже завтра відбудеться довгоочікуваний запуск першого прямого рейсу з Саудівської Аравії до України. Це важливий крок для нас щодо розвитку міжнародного туризму, який дасть змогу значно збільшити туристичні потоки до нашої країни. Однак наразі існує ще чимало питань, які потрібно врегулювати, щоб іноземний турист, зокрема турист із країн Перської затоки, залишився задоволений мандрівкою", - написала Олеськів у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, вона нарекла, що в Україні нині момент ще існує проблема толерантності серед певної категорії наших людей стосовно інших національностей і народностей.

"З цим потрібно працювати та крок за кроком навчати, що різні культури та світосприйняття - це абсолютно нормальне явище. Для України важливо забезпечити комфортне перебування для туристів із країн Перської затоки, адже вони залишають чимало коштів у країні, куди подорожують. Окрім того, саме громадяни цих держав є потенційними інвесторами, а це вже стосується розвитку місцевого бізнесу та економіки", - додала глава Держагентства.

Крім того, вона зазначила, що чимало уваги потребує питання безпеки, а саме нелегальні таксі, які намагаються вести свій бізнес поблизу аеропортів.

"Навіть попри заборони паркуватися на спеціально відведених місцях, у таких "бізнесменів" пропрацьована багаторічна система піймання "потенційних жертв". Наприклад, один із таксистів ловить пасажирів біля самого виходу з аеропорту, а другий за найближчим рогом уже тримає ногу на педалі газу та чекає сигналу від напарника, щоб оперативно під’їхати та "запакувати" пасажира. І найголовніше у цьому - питання надійності та безпеки. Чи справді пасажирів довезуть до місця призначення та чи не обманять під час такої поїздки", - заявила Олеськів.

Глава агентства також зазначила, що тривають переговори з аеропортом "Бориспіль", щоб зробити окремі черги для саудівських жінок із прикордонниками-жінками, а також текстові покажчики арабською мовою.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА