21:35 10.06.2021

Глава "Нафтогазу" допускає створення субхолдингу з теплопостачання

2 хв читати
Глава "Нафтогазу" допускає створення субхолдингу з теплопостачання

НАК "Нафтогаз України" як національна компанія зобов'язана бути лідером у трансформації, зокрема найбільш проблематичного сегмента ринку - теплопостачання, і, можливо, розгляне варіант створення відповідного субхолдингу, повідомив глава правління НАК Юрій Вітренко.

"Ми будемо шукати або ми будемо розширювати нашу теплову сторону бізнесу, можливо, розвиваючи в окремий субхолдинг", - сказав він під час організованого U.S. - Ukraine Business Council у четвер вебінару, перебуваючи у поїздці до Вашингтона.

Вітренко уточнив, що цей напрям включатиме в себе три: виробництво біометану (BMS production), енергоефективність і теплопостачання (ТКЕ і ТЕЦ).

Глава правління НАК наголосив, що, можливо, енергоефективність навіть більш важливий напрям, ніж виробництво газу. На його думку, багато чого має бути зроблено у підвищенні енергоефективності районного опалення, починаючи з індивідуальних теплопунктів і завершуючи перемиканням на біометан.

Вітренко додав, що "Нафтогаз" вітатиме партнерство з іноземними компаніями та іноземними інвесторами в цьому напрямі.

Екс-глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" наприкінці минулого року заявив, що не вірить в інтерес інвесторів до приватизації державних ТЕЦ через наявні борги перед НАК за поставлений природний газ. За його словами, якщо держава не зможе знайти грамотних управлінців для цих ТЕЦ, то "Нафтогаз" готовий взяти на себе цей обов'язок і інвестувати в них, але тільки за умови передання у власність.

За даними "Нафтогазу" на 20 квітня 2021 року сумарна прострочена заборгованість перед компанією ТКЕ і ТЕЦ за спожитий для виробництва теплоенергії газ становила 58,2 млрд грн, з них за 2021 рік - 22,9 млрд грн.

Кабінет міністрів 26 травня доручив низці міністерств спільно з НАК "Нафтогаз" реструктуризувати борги підприємств ТКЕ, задіяних у виконанні спецзобов’язань з теплопостачання, врегулювати судові суперечки щодо боржників, а також забезпечити суб'єктів ТКЕ газом.

Перед цим уряд не став продовжувати після 20 травня 2021 року спеціальні зобов'язання (ПСО) з продажу природного газу виробникам теплової енергії, покладені на НАК "Нафтогаз України".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА