12:22 11.06.2021

Китай зацікавлений у нарощуванні постачання українських зернових і бобових - Мінекономіки

2 хв читати
Китай зацікавлений у нарощуванні постачання українських зернових і бобових - Мінекономіки

Китай зацікавлений у нарощуванні поставок української сої, гороху, ячменю, пшениці, а також м'яса птиці та інших продуктів, повідомило Міністерство економіки за підсумками зустрічі першого віце-прем'єра - міністра економіки Олексія Любченка з послом КНР в Україні Фань Сяньжуном 10 червня.

"Сьогодні ми почули від наших китайських партнерів підтвердження інтересу до поглиблення економічного співробітництва, нарощування експорту українських сільгосптоварів, розбудови інфраструктури та реалізації спільних інвестиційних проектів у транспортній, будівельній, енергетичній, ІТ та інших сферах", - наводить прес-служба міністерства слова Олексія Любченка в релізі в п'ятницю.

Згідно з повідомленням, у зустрічі взяли участь заступник міністра Володимир Гринюк і заступник міністра-торгпред України Тарас Качка, а також представники керівної ланки посольства КНР в Україні.

Сторони також наголосили на важливості підписання найближчим часом Міжурядової угоди про поглиблення співпраці в галузі будівництва інфраструктури, зазначило міністерство.

"Такий крок дасть змогу розпочати підготовчу роботу для запуску інвестиційних проектів, у тому числі будівництва дороги М-22 Полтава-Олександрія та першої частини Київської окружної дороги - ділянки М05-М06, вартість яких становитиме близько $1,1 млрд", - зазначило міністерство.

Також важливим є продовження роботи з розвитку вантажних перевезень у напрямку Китай - Західна Європа територією України, наголошується в релізі.

Крім того, китайська сторона відзначила важливість реалізації міжурядової ініціативи України і КНР "Один пояс - один шлях". Йдеться про підготовку дорожньої карти для виконання програми співпраці між двома країнами в рамках спільного будівництва "Економічного поясу шовкового шляху" і "Морського шовкового шляху 21-го століття", додали в міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА